Стейк з кісточкою



Стейк з кісточкою


Інгредієнти:
Стейк 1 кг.
Сіль.
Трави - чебрець, розмарин.
Чорний перець.
Оливкове масло.

Спосіб приготування:
Стейк в класичній французької кухні - шматок яловичини або волового м’яса, зрізаний між ребрами і хребтом. Приготуємо с кісточкою, розміром близько кілограма.

Стейк з кісточкою



Гарне м'ясо маринувати не треба, а ось правильні приправу йому ніяк не завадять. Це чебрець, розмарин, чорний перець і оливкове масло.

Стейк з кісточкою



Стейк з кісточкою



На наступний день, після видалення хребтової кістки і не великого відбивання, стейк виглядє так:

Стейк з кісточкою



Солимо (крупною сіллю) і ще раз перчимо з усіх боків.

Розігріваємо чавунну сковорідку поки не з'явиться димок.

Наливаємо трохи рослинної олії і викладаємо стейк.

Стейк з кісточкою



Знавці кажуть, що правильний стейк перевертають всього один раз.

Стейк з кісточкою



Після того як стейк гарненько обсмажився з двох сторін (боковини змінили колір з червоного на сіро-коричневий), відправляємо його в розігріту до 180 гр. духовку. Якщо стейк не великий, краще цього не робити і відразу перейти до наступного етапу.

Через хвилин так десять, дістаємо стейк і загортаємо у фольгу, ще на п'ять хвилин.

Стейк з кісточкою



Наш стейк готовий!

Стейк з кісточкою



Нарізаємо.

Стейк з кісточкою



Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок