Кролик в сметані



Кролик в сметані


Інгредієнти:
Кролик - 1,5-2 кг.
Ріпчаста цибуля - 2 штуки.
Морква - 2 штуки.
Сметана (20% жирності) - 500 мл.
Тепла відфільтрована вода - 400 мл.
Чорний мелений перець - за своїм смаком.
Лавровий лист - 2 листочка.
Майоран - по своєму смаку.

Спосіб приготування:
Тушку кролика добре промити під холодною проточною водою, потім осушити за допомогою кухонного бавовняного рушника. Тепер відокремте від м'яса весь жирок і наріжте на порційні шматки, будь-якого розміру, як Вам завгодно. Шматки м'яса трохи посоліть, приправте по своєму смаку чорним меленим перцем. Складіть в окрему ємність. Жирок, що залишився від кролика, покладіть на розігріту, на середньому вогні, сковороду і выжарьте його. Після цього викладіть в неї шматки кролятини, обсмажуйте з обох боків до утворення золотавої рум'янцю на м'ясі, додайте майоран. Після чого зніміть з вогню.

Кролик в сметані



Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, обполосніть під струменем холодної води і наріжте кільцями. Моркву очистіть від шкірки і натріть на крупній тертці. Тепер візьміть каструлю з товстим дном, на її дно викладіть спочатку обсмаженого кролика, а зверху розмістіть, раніше подрібнені овочі, додати лавровий лист.

Кролик в сметані



Готуємо сметанний соус. Для цього, сметану слід викласти в глибоку миску, потім залити її чистою водою й гарненько перемішайте, до стану однорідної суміші.

Кролик в сметані



Каструлю з м'ясом поставте на вогонь нижче середнього, залийте готовим сметанним соусом. Тушкуйте блюдо, приблизно 1 годину, в кінцевому підсумку м'ясо кролика має явно легко відділятися від кістки. При необхідності доливайте в каструлю теплу воду.

Кролик в сметані



Готову страву зніміть з вогню, накрийте кришкою і дайте настоятися, приблизно 20 хвилин. Потім покладіть м'ясо по порційним тарілках і подавайте до столу. Як гарнір, якщо це обід, можете подавати тушковані овочі, а якщо вечерю, то можете приготувати картопляне пюре або запекти його.

Кролик в сметані



Смачного!

Поради:
- При бажанні в сметанний соус можна додати будь-які приправи, які побажаєте. Це підсилить смак страви, тільки не переборщіть.

- Як прикраси страви можете використовувати будь-яку попередньо подрібнену зелень.

- Як гарнір до цього блюда, відмінно підійде відварений рис або свіжі овочі.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок