Відкрити категорії

Теляча вирізка в червоному вині та прянощах


Теляча вирізка в червоному вині та прянощах


Інгредієнти:
Теляча вирізка - 600г (можна використовувати яловичу)
Вино червоне сухе - 400 мл
Розмарин - 12 чайної ложки
Орегано - 12 чайної ложки
Базилік - 12 чайної ложки
Паприка мелена - 1 чайна ложка
Кориця мелена - 13 чайної ложки (або 1 невелика паличка)

Рекламний блок
Гвоздика - 6-7 бутонів
Часник - 4 зубчики
Вустерширський соус - 2 чайні ложки (можна замінити 4-6 краплями бальзамічного оцту і чайною ложкою тайського рибного соусу, або тільки бальзамічним оцтом)
Сіль морська - 1 столова ложка
Оливкова олія, морська сіль і фольга

Приготування.
Вирізку вимити, очистити від плівок і обсушити. Зробити надрізи ножем з усіх боків.
Вино підігріти разом зі спеціями і сіллю, але не кип'ятити. Остудити до кімнатної температури.
Часник подрібнити і додати в маринад разом зі шматком м'яса.
Залишити при кімнатній температурі на 1-2 години. Можна зробити маринад заздалегідь і залишити в ньому м'ясо на ніч у холодильнику.
Духовку розігріти до 180 градусів.
Шматок м'яса віджати (можна обсушити серветками) і перекласти у форму для запікання.
Змастити зверху оливковою олією і присипати морською сіллю.
Запікати в розігрітій духовці під фольгою протягом 30-35 хвилин.
Потім зняти фольгу і запікати ще 15 хвилин до рум'янцю.
Нарізати на порційні шматочки і подавати. Можна м'ясо повністю охолодити і використовувати для бутербродів. Смачного!

P.S. М'ясо виходить дуже смачне, соковите, м'яке, ароматне - всім раджу! До нього навіть соусу ніякого не потрібно, він тільки перебиває його багатогранний смак. Хліб дуже смачно вмочати в сік, який виділяється з м'яса при запіканні. Не забувайте, що вино треба використовувати те, яке ви б стали пити - з поганим вином хорошого м'яса не вийде.
Пригощайтеся!

Рекламний блок
Теляча вирізка в червоному вині та прянощах


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Рецепт

Контакти: wagcooking@gmail.com