Як приготувати плов на сковороді



Як приготувати плов на сковороді


В залежності від того, що лежить в холодильнику - м'ясо для плову я можу використовувати різне - куряче, яловиче або ж, як зараз - свиняче.

Плов у мене завжди виходить нежирний, але ситний. Якщо є сало на свинячому м'ясі, то невелику його кількість я можу закинути в блюдо, в загальному, посмажити на ньому, але найчастіше, це просто чисте м'ясо.

Інгредієнти:
свинина - 250 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
рис довгозернистий - 2 склянки;
часник - 2-3 зубчики;
приправа - за смаком;
перець мелений і сіль - за смаком;
кетчуп для шашлику - 2-3 ст. л.;
вода - 3 ст.

Процес приготування плову.


Нарізаємо його на кубики улюбленого розміру, але не дрібніше 1 см, так як м'ясо може ужаритися і втратити смак.

11


Цибулю ріжемо кубиками, моркву тремо на крупній тертці. Їх я обсмажую в першу чергу на рослинному маслі, щоб передалися аромати.

22


Так, до речі, самий гарний посуд для приготування плову - це гусятниця, казан, тефлонова каструля або товста (чавунна або з антипригарним покриттям) сковорода. Зараз у мене все йде на товстій важкій сковороді з антипригарним покриттям - нічого не пригорає і масла для смаження використовується мало. Смажимо цибулю хвилини 2-3.

33


Додаємо моркву до цибулі і тримаємо ще хвилини 3.

44


Викладаємо нарізане м'ясо, обсмажуємо з усіх боків не закриваючи кришки.

55


Я зазвичай чекаю перших піджарок м'яса, це відбувається через 15 хвилин, майже вся волога випарувалася.

66


Додаю приправи і сіль. Мені не дуже подобаються суміші для плову, але вони істотно полегшують життя і роблять страву з неповторним смаком, ось тільки не всі доводиться по смаку. Тому найчастіше я використовую щось своє - приправа для свинини і приправа для грилю, наприклад. Замість томатної пасти кладемо кетчуп по смакам і бажанням, у мене - шашличний, з шматочками овочів.

77


Рис для плову вибираємо довгозернистий, не промиваючи, висипаємо в сковороду. Тут 2 склянки по 300 мл.

88


Перемішуємо, злегка обсмажуємо його з вже наявним вмістом 2 хвилини.

99


Заливаємо закипівшою водою - тими ж склянками, треба три склянки, щоб рис був розсипчастий, перемішуємо. Після закипання прибираємо вогонь до мінімального, лише для підтримки слабкого кипіння, перемішувати вже не треба. В рис ховаємо надрізані часточки часнику.

1010


Накриваємо кришкою, на приготування піде хвилин 20-22.

1111


Готово!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок