Курячий рулет в пляшці



Курячий рулет в пляшці


Поспішаємо поділитися з вами рецептом дуже смачною холодної закуски з курки, яку можна позиціонувати як рулет, сальтисон або зельц. Чудово впишеться у святкове меню, буде ідеально виглядати на скибочці хліба до сніданку: ситно, бюджетно і просто!

Цей домашній сальтисон набагато смачніше покупних аналогів, а головне — ти знаєш, з чого він виготовлений.

Інгредієнти:
1,3–1,5 кг курячого м'яса (філе, гомілки);
100 г очищених волоських горіхів;
30 г желатину;
2 зубчики часнику;
сіль, спеції за смаком.

Приготування курячого рулету.


Куряче м'ясо наріжте шматочками середнього розміру, склади в чавунець або товстостінну сковороду. Не додаючи олії, накривши кришкою, на слабкому вогні почни тушкувати курку у власному соку. Злегка посолити і поперчити. Процес гасіння займе 35-45 хвилин.

11


Розведи желатин у теплій воді згідно з інструкцією на упаковці.

22


Після гасіння, бульйон, що утворився, злийте в окремий посуд. М'ясу дайте охолонути, потім відокремлюємо від кісток, якщо такі є.

Змішай розчинений желатин з бульйоном. Горіхи злегка підсмаж на сухій сковороді і подрібнити зручним для вас способом.

Додай до м'яса горіхи і пропущений через прес часник, підкоригуй смак, додавши солі і спецій, вливаємо бульйон з желатином. Залиш остуджуватися.

33


Візьми чисту пластикову пляшку, зріж шийку і наповни її повністю сумішшю, яка охолола. Постав пляшку в холодильник на кілька годин (до повного застигання рулету). Коли рулет застигне, витягни його, акуратно розрізавши пляшку.

44


Рецептуру можна урізноманітнити, додавши підсмажену цибулю, моркву і консервовану кукурудзу або зелений горошок або кукурудзу, а також замінивши куряче м'ясо яловичиною або свининою (в цьому випадку гасити потрібно буде довше).

55


Пригощайтесь!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок