Відкрити категорії

Шашлик зі свинини з незвичайним маринадом


Шашлик зі свинини з незвичайним маринадом


Нещодавно чоловік вирішив нагодувати смачним шашликом. Чоловік вирішив випробувати новий рецепт маринаду, який, судячи з усього, його дуже зацікавив.

Цей спосіб маринування м'яса насправді вельми примітний і нестандартний. Найчастіше для цього використовуються різні соуси, вина або газована вода, а в цьому випадку нам знадобиться не що інше як нерафінована соняшникова олія. Крім того, потрібно подбати про велику кількість ріпчастої цибулі. Але тут важливо не тільки його кількість, але і розмір самих цибулин – вони повинні бути невеликими, менше середнього.

Що стосується м'яса, то тут все гранично ясно – свинячий ошийок – класика жанру.

Інгредієнти:
1,5 кг свинини (шийна частина);
200 мл нерафінованої рослинної олії;
1 ч. л. горошин чорного перцю;
кілька горошин запашного перцю;
500-600 г цибулі;
сіль (за смаком).

Цей спосіб примітний тим, що м'ясо не тільки досить швидко маринується (буквально 40 хвилин), але і прожарюється набагато швидше. Пояснюється це тим, що рослинне масло, коли воно витоплюється, прогріває шматочки м'яса зсередини, але при цьому не дозволяє втратити соковитість.

Рекламний блок

Готуємо незвичайно смачний шашлик.


Так ось – починаємо з маринаду. Підбираємо невеликий емальований посуд і наливаємо в неї рослинне масло. У масло потрібно перемолоти (але не в порошок) чорний і запашний перець горошком, потім додати сіль і все добре перемішати.

11


Потім очищаємо цибулю, розрізаємо на 4 частини і відправляємо в маринад – це все повинно максимально настоятися і насититися.

22


Ось тільки після цього переливаємо маринад з цибулею в миску з м'ясом, порізаним на порційні шматочки.

33


М'ясо маринуватися може від 40 хвилин до 1 години, причому при кімнатній температурі. Нанизувати м'ясо на шампур потрібно чергуючи з цибулиною – її четвертинки просто чудово для цього підходять.

Готуємо шашлик на середньому жарі, постійно перевертаючи і контролюючи ступінь готовності з допомогою ножа.

44


Шашлик виходить дуже соковитим і неймовірно смачним, але особливу увагу тут заслуговує ще й цибулю – він виходить таким ароматним, дуже-дуже смачним.

55


Кажуть, що такий спосіб маринування шашлику належить до вірменської кухні. Особисто я не можу цього стверджувати, так це і не особливо важливо. Головне, що м'ясо, приготоване за таким рецептом виходить просто дивовижним!

66


Приємного смаку!

Рекламний блок
Шашлик зі свинини з незвичайним маринадом


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Смачно

Контакти: wagcooking@gmail.com