Шашлик зі свинини з незвичайним маринадом



Шашлик зі свинини з незвичайним маринадом


Нещодавно чоловік вирішив нагодувати смачним шашликом. Чоловік вирішив випробувати новий рецепт маринаду, який, судячи з усього, його дуже зацікавив.

Цей спосіб маринування м'яса насправді вельми примітний і нестандартний. Найчастіше для цього використовуються різні соуси, вина або газована вода, а в цьому випадку нам знадобиться не що інше як нерафінована соняшникова олія. Крім того, потрібно подбати про велику кількість ріпчастої цибулі. Але тут важливо не тільки його кількість, але і розмір самих цибулин – вони повинні бути невеликими, менше середнього.

Що стосується м'яса, то тут все гранично ясно – свинячий ошийок – класика жанру.

Інгредієнти:
1,5 кг свинини (шийна частина);
200 мл нерафінованої рослинної олії;
1 ч. л. горошин чорного перцю;
кілька горошин запашного перцю;
500-600 г цибулі;
сіль (за смаком).

Цей спосіб примітний тим, що м'ясо не тільки досить швидко маринується (буквально 40 хвилин), але і прожарюється набагато швидше. Пояснюється це тим, що рослинне масло, коли воно витоплюється, прогріває шматочки м'яса зсередини, але при цьому не дозволяє втратити соковитість.

Готуємо незвичайно смачний шашлик.


Так ось – починаємо з маринаду. Підбираємо невеликий емальований посуд і наливаємо в неї рослинне масло. У масло потрібно перемолоти (але не в порошок) чорний і запашний перець горошком, потім додати сіль і все добре перемішати.

11


Потім очищаємо цибулю, розрізаємо на 4 частини і відправляємо в маринад – це все повинно максимально настоятися і насититися.

22


Ось тільки після цього переливаємо маринад з цибулею в миску з м'ясом, порізаним на порційні шматочки.

33


М'ясо маринуватися може від 40 хвилин до 1 години, причому при кімнатній температурі. Нанизувати м'ясо на шампур потрібно чергуючи з цибулиною – її четвертинки просто чудово для цього підходять.

Готуємо шашлик на середньому жарі, постійно перевертаючи і контролюючи ступінь готовності з допомогою ножа.

44


Шашлик виходить дуже соковитим і неймовірно смачним, але особливу увагу тут заслуговує ще й цибулю – він виходить таким ароматним, дуже-дуже смачним.

55


Кажуть, що такий спосіб маринування шашлику належить до вірменської кухні. Особисто я не можу цього стверджувати, так це і не особливо важливо. Головне, що м'ясо, приготоване за таким рецептом виходить просто дивовижним!

66


Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок