Домашня куряча ковбаса



Домашня куряча ковбаса


Домашню ковбасу я готую зазвичай ближче до якихось свят чи знаменних дат. Найчастіше роблю ковбасу з курки, так як це м'ясо саме дешеве і доступне. З доповнень можна обмежитися свіжим або сухим часником і меленим перцем, більше нічого не потрібно. Але якщо ви любите, то можна додати приправи на свій смак. Я, наприклад, додала готову приправу до м'яса.

Куряча ковбаса в домашніх умовах готується досить просто, але часу на готування все ж знадобиться чимало: потрібно звільнити, принаймні, півдня. Наша ковбаса з курячого філе буде містити ще й сало, так як курка – це досить сухе м'ясо, потрібно розбавити його жирком. Знадобляться ще й свинячі кишки (черева). Такі продаються на базарі, так і в магазині купити можна. Щоб довше збереглися, такі кишки рясно пересипають сіллю. Перед вживанням їх потрібно промити.

Інгредієнти:
філе куряче - 1 кг;
сало - 300 г;
сіль - за смаком;
перець молотий чорний - 1 ч. ложка;
приправа для м’яса - 1 ч. ложка;
молоко - 250 мл;
часник - 5 зубчиків.

Приготування домашньої ковбаси.


Куряче філе і сало потрібно дуже дрібно нарізати. Щоб сало краще різалося, можна потримати його в морозилці.

11


Курячого філе в ковбасі повинно бути приблизно в три рази більше, ніж сала.

22


Посолити, поперчити, додамо молоко, часник, видавлений через часникодавку, інші спеції, якщо ви додаєте. Масу добре перемішати.

33


Домашню курячу ковбасу я роблю за допомогою спеціальної насадки на м'ясорубку. Свинячі кишки промиваємо від солі, натягуємо на насадку, зав'язуємо з кінця.

44


Обережно наповнюємо фаршем і перев'язуємо, формуючи колечка. Кільця можна робити довгі, як для ковбаси або ж короткі, як для сардельок.

55


Ковбасу з курячої грудки можна відразу ж смажити або запікати, можна ж спочатку відварити. Я віддаю перевагу спочатку відварювати. Від початку кипіння це займе не більше 25 хвилин.

66


Ну а після цього варена куряча ковбаса піддається обжарюванню на рослинному маслі.

77


В результаті ми отримуємо приблизно таку підсмажену ковбаску.

88


Куряча ковбаса в домашніх умовах виходить дуже смачною, ніжною і м'якою.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок