Новорічний запечений ананас з фаршем



Новорічний запечений ананас з фаршем


Якщо вам хочеться здивувати гостей або коханого, приготуйте це блюдо! Екзотично і дуже незвично. Запікається все в ананасі і подається теж в ньому. Інгредієнти всі доступні, єдине, в магазинах варто пошукати смачний ананас . Вибирати найкраще важкий плід, з не надто твердою шкіркою.

Будь-які вм'ятини і плями на шкірці говорять про неправильне зберігання ананаса і про його псування. Аромат ананаса повинен бути приємним. Спиртові нотки повинні бути відсутніми (їх наявність говорить про те, що ананас почав псуватися).

Процес приготування цієї страви не трудомісткий, знадобиться лише перекручене м'ясо – фарш. Все інше за перевагами: спеції, часник, сметана, сир. Кількість інгредієнтів розрахована на 2 порції. Про смак хвилюватися не варто, так як ананас чудово поєднується з м'ясними продуктами. Сподіваюся вам сподобається.

Інгредієнти:
ананас – 1 шт.
фарш готовий (свинина — 30 %, яловичина — 70 %) – 150 г;
цибуля ріпчаста – 1 головка;
олія рослинна – 1 столова ложка;
сіль – за смаком;
чорний мелений перець – за смаком;
чебрець – 1/2чайной ложки;
сухий болгарський перець – 1/2 чайної ложки;
сметана – 4 столові ложки;
часник – 2 зубчики;
сир – 100 г.

Приготування новорічного ананасу.


1 головку ріпчастої цибулі, почистити, дрібно порізати. У сковороді розігріти 1 столову ложку рослинного масла, обсмажити на ньому до прозорості цибулю (на слабкому вогні). Потім в сковороду додати 150 г фаршу (я беру приблизно 30:70, так як свинячий фарш занадто жирний, а один яловичий — жорсткий). Додати 1/2 чайної ложки чебрецю, змішаного з болгарським перцем, перемішати. Смажити м'ясо до готовності, періодично помішуючи. Готовий фарш за смаком посолити, заправити чорним меленим перцем. Зняти сковороду з вогню.

11


Ананас промити під водою і розрізати навпіл. Вирізати серцевину і викинути (вона занадто жорстка для вживання в їжу). Потім вирізати м'якоть ананаса, нарізати невеликими шматочками.

22


Стінки половинок ананасів натерти роздавленим часником (кількість часнику беріть за смаком, 1 - 2 зубчики).

33


Викласти в ананасові «чаші» 1/2 готового м'ясного фаршу.

44


Потім вкласти невеликий шар ананаса (не більше 1/2, так як друга половина буде надалі використовуватися), нарізаного кубиками.

55


Викласти шар фаршем, що залишився.

66


Знову шар ананасів. Зверху змастити сметаною (по 2 - 3 столові ложки на кожну половинку ананасів).

77


Посипати все тертим сиром. Хвостики (зелень) ананасів загорнути у фольгу. Фаршировані ананаси укласти на деко, запікати при температурі 180 градусів до золотистої скоринки (близько 15 хвилин).

88


Подавати страву прямо в ананасі.

99


Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Наталя
Дуже смачно в поєднанні з ананасом!!!Гості спершу були в шоці від побаченого,а потім - від смакоти!!!Велике спасибі за смачненьке!!!Залюбки буду готовити ще!!!
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок