Запечена яловичина на Новий рік



Запечена яловичина на Новий рік


Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 2 запечених в тісті м'ясних рулета, фаршированих грибами.

Інгредієнти:
яловичина (м'якоть) – 1 кг;
гриби гливи 300 г;
цибуля ріпчаста – 1 головка;
масло рослинне – 2 столові ложки;
шпинат – 400 г;
тісто листкове – 1 упаковка (2 пласта);
вода – 0,5 літрів;
гірчиця суха – 3 столові ложки;
сіль – 1/ 2 чайної ложки (на м'ясо, маринад);
чорний мелений перець – 1 /2 чайної ложки (на м'ясо, маринад);
куряче яйце (маленьке) – 1 шт.

Приготування яловичини з грибами і шпинатом.


Не жирний шматок яловичини помити, обсушити, перекласти в пакет (щоб не було бризок), злегка відбити.

11


Гірчицю розмішати в 0,5 літрах води. Воду посолити, додати чорний мелений перець і приправу для м'яса. В отриману рідину опустити яловичину. Маринувати м'ясо близько 1 години.

22


Поки маринується м'ясо, почистити 1 головку ріпчастої цибулі, дрібно нарізати. Гриби печериці помити, не крупно порізати.

33


На 1 столовій ложці на сковороді обсмажити до прозорості цибулю (вогонь середній або малий). Потім до цибулі закинути порізані гриби гливи, смажити ще 7-10 хвилин. За смаком грибну суміш посолити, поперчити. Зняти з вогню. Грибну масу остудити.

44


Дістати м'ясо, трохи обсушити на паперовому рушнику. Поки сушиться м'ясо розігріти сковороду з 2 столовими ложками рослинного масла. Потім, на розпеченому маслі обсмажити м'якоть яловичини з усіх боків до золотистої скоринки (це дозволить при запіканні зберегти соковитість м'яса). Час смаження, буквально 10 хвилин максимум.

55


М'ясо яловичини остудити, розрізати навпіл.

66


Розкачати 1 пласт розмороженого тіста у формі прямокутника (розміри точно не можу вказати, щоб вони повинні бути такі, щоб можна було загорнути м'ясо).

77


Я з даних продуктів приготувала 2 шматка яловичини з грибами і шпинатом в тісті. Тому на розкатаний пласт тіста викласти лише половину шпинату. На шпинат викласти шматок яловичини (в центр). На м'ясо половину смажених грибів.

88


Тепер м'ясо з грибами загорнути в рулет. М'ясний рулет обкласти листям шпинату.

99


Тримаючи рулет, піднімаємо краї тіста і загортаємо в нього м'ясо. Шов гарненько защипуємо. Фаршироване м'ясо в тісті перекласти в вогнетривку форму. Поставити форму з м'ясним рулетом в розігріту до 200 градусів духовку на середній рівень хвилин на 20-30 (час запікання залежить від ступеня підсмажування вашого м'яса). Готовність м'яса можна визначити проткнувши його ножем (червоний сік говорить про те, що м'ясо ще не готове) або термометром (50-60 градусів – м'ясо середньої прожарки, злегка рожеве.)

1010


За 10 хвилин до готовності змастити тісто збитим яйцем. Залишити продовжувати рум’янитися в духовці. Перед подачею на стіл дати готовому блюду «відпочити» 10-15 хвилин, потім подавати на стіл.

1111


Приємного апетиту і новорічних свят!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок