Курячий рулет в духовці
Останнім часом я часто замість ковбаси купую куряче філе. Все-таки бутерброда іноді хочеться, і нехай він краще буде не з ковбасою. В її складі явно далеко не самі корисні інгредієнти.
Куряче філе швидко готується, воно не жирне, і зовсім не сухе, на наш смак. В цьому плані в моїй родині повна солідарність, тому і готую я куряче філе часто. Коли немає часу щось придумувати, я можу філе просто відварити. Іноді хочеться приготувати щось особливе, як, наприклад, мій сьогоднішній запечений рулет.
Інгредієнти:
— 4 шт. курячого філе;
— 1 ст. л. розмарину;
— 1 ст. л. насіння кінзи (коріандру);
— 1 ст. л. французької гірчиці;
— сіль за смаком.
Приготування курячого рулету.
З технічних причин не можу надати вам фото підготовки курячого філе. Так як я брала готове філе, мені залишилося тільки його помити і обсушити паперовим рушником.
Підготувала спеції, від присутності яких моїх рулет і отримав назву «ароматний». Я взяла коріандр.
До нього – розмарин.
Висипала їх в піалу і трохи розчавила товкачиком.
Розподілила спеції і сіль рівномірно по поверхні філе. Додала французьку гірчицю.
Перемішала філе і залишила пройнятися цими смаколиками на півгодини.
Потім складала по два філе, сформувала з них рулет і пов'язала лляною ниткою.
Подібним способом пакують посилки.
У мене вийшло дві штуки. Поклала їх на змащену маслом форму для запікання і поставила в добре розігріту духовку. Температура – 200 градусів.
Через 25 хвилин запікання, коли вже щосили витали ароматні запахи від рулету, який запікався, я прикрила форму фольгою. Не дуже щільно, лише для того, щоб верхній шар м'яса не пересушувався. Температуру зменшила до 170 градусів і поставила в духовку ще на 30 хвилин. Ароматний курячий рулет готовий.
Щоб красиво нарізати його, потрібно набратися терпіння і дати страві повністю охолонути.
Приємного смаку!