Люля-кебаб зі свинини



Люля-кебаб зі свинини


Сьогодні я б хотіла поділитися з вами рецептом люля-кебаб. Якщо слідувати оригінальним рецептом, готувати страву потрібно з баранини. Однак, є варіації з свинини, телятини і навіть з птаха.

Люля-кебаб – це не просто фарш, який нанизаний на шампур. У приготуванні фаршу є нюанс — його треба довго і ретельно вимішати і відбити до в'язкої консистенції. Тільки тоді він буде надійно кріпитися на шампурі і не буде розвалюватися.

Безумовно, краще всього готувати люля-кебаб на мангалі, але повірте, в духовці блюдо теж виходить дуже смачним і ситним! Отже, приступаємо.

Інгредієнти:
фарш — 350 г;
цибуля — 2 шт.;
сіль, перець, спеції.

Приготування люля-кебаб в духовці.


У мене був заздалегідь приготований фарш, який я розморозила. Він не повинен бути пісним, в оригінальному рецепті радять навіть додавати курдючне сало. Я пробувала люля-кебаб і з рубленого м'яса, і з фаршу. Другий варіант, звичайно, більш ніжний, і мені він подобається більше.

11


Чистимо цибулю, потім її потрібно максимально подрібнити. Можна використовувати дрібну тертку або блендер.

22


З'єднуємо цибулю з фаршем. Додаємо сіль і чорний перець, також я додаю трохи універсальної східної приправи. Більше нічого додавати не треба, ніяких яєць, сухарів, борошна і т. д.! Інакше ви отримаєте звичайну котлету.

33


Тепер настає найбільш важливий етап – фарш з цибулею потрібно добре вимішати і вибити. Професіонали роблять це руками. Напевно ви бачили, як шматок фаршу з силою кидають у миску протягом деякого часу. Ефект прекрасний, але, по-перше, рука швидко втомлюється, а по-друге, після такого відбивання у мене вся плитка на кухні була забруднена цим самим фаршем.

Я роблю простіше – кладу фарш в два поліетиленових пакета, випускаю повітря і відбиваю плоским молотком для відбивних. Хвилин 8-10 достатньо для того, щоб фарш став густим і липким.

44


Застеляємо деко папером для випічки і «нанизуємо» фарш на дерев'яні шпажки. Спочатку я їх у воді вимочувала, щоб не загорілися в духовці, але потім пару раз забула і зовсім припинила – нічого не загоряється. Якщо немає спеціальних шпажок, можна використовувати одноразові палички для суші.

Злегка мочимо руки (фарш дуже липкий), формуємо довгу котлету і вдавлюємо в неї шпажку, руками вирівнюємо, щоб з усіх боків м'ясо облягало шпажку рівномірно.

55


Розігріваємо духовку до 180 градусів, поки вона гріється, можна помістити люля-кебаб в морозилку, щоб фарш «схопився». Потім поміщаємо наше блюдо в духовку хвилин на 25-30, і не забуваємо перевернути в середині запікання.

66


Традиційно люля-кебаб подається з лавашем і великою кількістю зелені, але можна вибрати для подачі будь-який гарнір. Як бачите, все просто: і набір продуктів, і процес приготування! Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок