Курячий рулет



Курячий рулет


М'ясний рулет прийнято вважати буденною стравою, яка готується заздалегідь і подається для приготування бутербродів, якщо всі сили кулінарної творчості вичерпалися. Чи можна його приготувати для якого-небудь особливого випадку? Якщо говорити про рецепт курячого рулету, який я хочу запропонувати, то відповідь ствердна – звичайно, так! У цьому м'ясному рулеті є все: соковита, ароматна курка, грибна начинка і все це загорнуто в хрусткий золотистий бекон.

Найкраще, що є в цьому рецепті, особливо для святкових вечірок – це те, що рулет можна зібрати заздалегідь і покласти в холодильник, а запікати вже незадовго до приходу гостей.

Інгредієнти:
— 1 кілограм курячого філе;
— 200 грамів панірувальних сухарів;
— 1/2 склянки молока;
— 1 яйце;
— 2 столові ложки сметани;
— 1 цибулина;
— 1 столова ложка свіжої петрушки;
— 3/4 чайної ложки солі;
— 3/4 чайної ложки чорного меленого перцю;
— 10-12 скибочок бекону.

Для грибної начинки:
— 1,5 столові ложки вершкового масла;
— 250 грамів свіжих білих грибів;
— 1-2 пучка цибулі шалот;
— 1-2 зубчики часнику;
— 1-2 гілочки свіжого чебрецю;
— сіль, перець – за смаком;
— 1 столова ложка свіжої петрушки;
— 250 грамів моцарели;
— 100 г пармезану;
— 75 г панірувальних сухарів;
— 1/4-1/3 склянки сметани.

Приготування курячого рулету.


Розігріла духовку до 190 градусів. Взялася за приготування м'ясного фаршу для рулету. Замочила на 5 хвилин панірувальні сухарі в молоці, щоб вони стали м'якими. Пропустила куряче філе через м'ясорубку. Змішала всі інгредієнти для рулету, крім бекону, в миску і перемішала до однорідного стану. Відставила вбік.

11


Підготувала начинку. У сковорідці розтопила 1 столову ложку вершкового масла на середньому вогні. Додала нарізану цибулю-шалот, гриби, часник і чебрець. Все приправила сіллю і перцем.

22


Готувала начинку протягом приблизно 15 хвилин, поки суміш повністю не приготувалася і стала золотистою. Тут є два нюанси. По-перше, гриби в процесі смаження стають трохи водянистими, і потрібно тримати їх на середньому вогні, поки рідина не випарується. По-друге, я не стала використовувати стебла чебрецю. Цілком достатньо для аромату і листя.

33


Приготувала хлібні тости. Потім подрібнила їх і підсмажила на сковорідці з 1/2 столовою ложкою вершкового масла до золотистого кольору.

44


В окремій мисці змішала грибну суміш, підсмажені сухарі, зелень, сир і сметану.

55


Застелила термостійку тарілку для мікрохвильової печі паперовим рушником. Виклала на нього один ряд половину бекону. Запікала в мікрохвильовій печі 3 хвилини, поки бекон не став злегка кривитися.

66


Теж саме повторила з другою половиною бекону. При бажанні замість мікрохвильової печі можна використовувати духовку або підсмажити бекон на сковорідці, а потім промокнути його рушником. Це дозволяє отримати вже наполовину готовий продукт, з якого вийде зайва частина жиру. Якщо пропустити цей крок, м'ясний рулет буде набагато жирніше і займе більше часу на приготування.

Поклала на деко лист алюмінієвої фольги і змастила невеликою кількістю масла. Виклала на деко половину м'ясної суміші і надала їй злегка прямокутну форму з закругленими кутами.

77


В центі рулету виклала грибну начинку.

88


Поклала половину фаршу поверх начинки і акуратно рівномірно розподілила по рулету.

99


Зверху виклала внапуск смужки підсмаженого бекону, загорнувши кінці під рулет, щоб зберігалася форма страви.

1010


Випікала в попередньо розігрітій духовці близько 45 хвилин. Час приготування буде залежати від типу духовки і товщини майбутнього рулету. На готовому блюді рум'яні смужки бекону повинні добре і чітко виглядати. Перш ніж розрізати, залишила курячий рулет трохи охолонути приблизно на 15 хвилин.

Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Вікторія
В інградієнтах сиру нема,а в приготувані є
фото
admin
Все написано: — 250 г моцарели; — 100 г пармезану. Або так: - 250 г м'якого сиру - 100 г твердого
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок