Карпаччо з курячої грудки



Карпаччо з курячої грудки


Карпаччо – практично сире м'ясо. Правда, в оригінальному рецепті готується воно з яловичини. Довго не наважувалася приготувати це блюдо з курячої грудки. Нарешті, дозріла. Правда, зробила м'ясо в'яленим.

Найскладніше в цьому рецепті, як виявилося, придбати найсвіжішу грудку. Кілька днів я полювала за нею і датами на ціннику. Найсвіжішою виявилася курка. Її і купила, а вже з неї я і взяла грудку для цього рецепта.

Процес в'ялення я взяла по мінімуму. Напевно, багатьом, як і моєму чоловікові захочеться збільшити його. Так як цей процес йде в холодильнику, не бачу нічого страшного в тому, щоб пов’ялить м'ясо довше.

Інгредієнти:
2 шт. філе курячої грудки (1 грудка середнього розміру);
2 ст. л. солі;
2-3 зубчики часнику;
перець червоний мелений за смаком;
перець чорний мелений за смаком;
1 ч. л. паприки.

Приготування карпаччо.


Курячу грудку вимити.

11


Виріжте з неї філе, обсушити паперовим рушником.

22


Обсипати шматочки філе сіллю.

33


Посипати червоним і чорним перцем.

44


Зверху припорошити паприкою.

55


Розчавити або натерти на дрібній тертці часник.

66


Тепер, рівномірно, втираючи, розподілити суміш солі і приправ шматочками філе.

77


Філе щільно укласти в будь-який посуд і прибрати в холодильник на добу-півтора. За цей час м'ясо пустить сік, і можна його кілька разів перевернути. Воно після засолювання стає щільним.

88


Промити його в проточній воді.

99


Обсушити паперовими рушниками.

1010


Загорнути в марлю і прибрати в холодильник на добу. Можна, якщо любите погостріше, ще раз зверху посипати перцем і тертим часником.

1111


Через добу м'ясо, в принципі, готове. Але, можна зробити його в'яленим. Для цього знімаємо марлю і підвішуємо філе на гачок на дверцята холодильника для підв'ялювання.

1212


В’ялим м'ясо 2 діб або більше.

1313


Нарізаємо на скибочки.

1414


Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок