Курячі гомілки в аджиці



Курячі гомілки в аджиці


У мене сьогодні на обід була курочка. Це блюдо дуже люблять всі мої домашні. Я вирішила, що пора б і з вами поділитися смачним рецептом. Відразу хочу помітити, що оскільки в рецепті буде використовуватися аджика, то курочка виходить гостренька. Це потрібно врахувати тим, кому не можна їсти гостре.

А ось всім, хто любить злегка або дуже гострі страви, можна читати рецепт далі, розглядати покрокові фото і бігти за порцією гомілок, щоб відразу ж приготувати страву, і нагодувати їм своїх домашніх.

Інгредієнти:
— 1 кг курячих гомілок;
— 0,5 склянки гострої аджики;
— 1-2 цибулини;
— 2 ст. л. винного оцту;
— 3 ст. л. сметани;
— сіль за смаком;
— трави і спеції до курки.

Спосіб приготування курячих гомілок в аджиці.


Курячі гомілки гарненько промиваємо, очищаємо, якщо це потрібно, і відставляємо в сторону.

11


Відміряємо винний оцет і вливаємо його в ємність з гомілками.

22


Дістаємо з холодильника саму гостру аджику і додаємо її теж до гомілок.

33


Курячі ніжки заправляємо сіллю і ароматними спеціями і травами. Я використовувала спеціальну приправу для приготування страв з курки.

44


Очищаємо і нарізаємо кубиками цибулю, але її до гомілок не додаємо.

55


Спочатку потрібно гарненько їх натерти з усіх боків аджикою з сіллю, спеціями і винним оцтом. Зверху товстеньким шаром викладаємо цибульні кубики і не перемішуємо. Каструлю з гомілками накриваємо кришкою і відправляємо в холодильник на нижню полицю маринуватися.

66


Замариновані гомілки через 12 годин вже можна доводити до готового стану. Для цього викладаємо гомілки у форму для запікання. Зверху викладаємо шар цибулі з аджикою з маринаду.

77


Відправляємо форму з гомілками в духовку і запікаємо при температурі 180 градусів близько 40 хвилин. Якщо м'ясо або цибулю починають підгоряти, змащуємо їх тонким шаром сметани. Через 40 хвилин перевіряємо готовність гомілок і, якщо вони ще не готові, тримаємо в духовці до готовності.

Готові гомілки в аджиці стануть прекрасним доповненням на святковому столі. Подавати краще з салатом зі свіжих овочів або з улюбленим соусом. Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок