Як приготувати домашню ковбасу



Як приготувати домашню ковбасу


Пропоную рецепт дуже смачної домашньої ковбаси з натурального м'яса. Зробити таку ковбаску своїми руками для рідних, зовсім не складно. Впевнена, що смак такої ковбаси сподобається всім, а головне, що зроблена вона без усякої хімії і добавок.

Інгредієнти:
часник - 2 головки;
свинина 2 кг;
сало - 300 г;
сіль - за смаком;
лавровий лист - 4 шт.;
перець чорний мелений - за смаком;
кишки - 2 м;
спеції для свинини - за смаком.

Як приготувати смачну домашню ковбасу.


Кишки для ковбаси я купую на ринку, а також їх можна знайти і в супермаркеті. Продаються кишки вже чисті, але я вдома додатково їх промиваю в слабкому розчині марганцівки, а потім ще і в чистій воді. Потім їх необхідно поскребти ножем, промити і вивернути під струменем води. Потім поскребти і лицьову сторону і ще раз промити.

11


Тепер перейдемо до приготування фаршу. Свинину і сало порізати на шматочки. Сало потрібно для того, щоб ковбаса була соковитою.

22


Пропускаємо м'ясо і сало через м'ясорубку. Насадку для м'ясорубки потрібно взяти з чотирма великими отворами.

33


До готового фаршу додаємо спеції, перець, подрібнений часник і подрібнений лавровий лист. Солимо і перчимо за смаком.

44


На спеціальну насадку натягуємо кишку і за допомогою м'ясорубки (попередньо витягнувши ніж), фаршируємо ковбасу. Кінці ковбаси зав'язуємо нитками. Можна фарширувати ковбасу і вручну, але потрібна спеціальна насадка у вигляді трубки.

55


Потім кладемо ковбасу на деко, злегка змащене рослинним маслом, робимо кілька проколів за допомогою голки, для того, щоб ковбаса при запіканні не лопнула.

66


Запікаємо 40-45 хвилин при температурі 180 градусів.

77


Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок