Американські тефтелі



Американські тефтелі


Приступаючи до приготування тефтель за пропонованим рецептом, забудьте все, що ви знали про цю страву раніше: і способом готування, і смаком тефтелі по-американськи здорово відрізняються від тих, з якими вам вже доводилося мати справу.

Запечені в духовій шафі під томатним соусом м'ясні кульки виходять настільки соковитими і ніжними, що просто тануть у роті. Спробуйте приготувати це блюдо, і воно напевно увійде в ваш постійний раціон.

Інгредієнти:
500 г м'ясного фаршу (ідеально підійде суміш зі свинини і курячого філе, але можна використовувати і яловичий фарш);
пара цибулин;
4-5 великих помідорів або 300-400 мл томатного соку;
1 яйце;
150-200 г сиру (у класиці - пармезан, але можна замінити звичайним твердим або плавленим сиром);
2-3 столових ложки рису;
парочка зубчиків часнику;
1 ст. ложка цукру;
кілька гілочок улюбленої зелені;
сіль і перець.

Як приготувати американські тефтелі.


Головний секрет американських тюфтельок - у складі фаршу, куди, крім безпосередньо змеленого на м'ясорубці м'яса входить сир, зелень, рис і цибулю. Сир натріть на дрібній тертці (невелику частину залиште - вона стане в нагоді пізніше), одну цибулину дрібно поріжте, рис відваріть до напівготовності, а зелень подрібніть ножем.

11


Всі ці компоненти разом з сіллю і чорним перцем, додайте фарш і акуратно перемішайте. Слідкуйте за тим, щоб сир розподілявся по всій масі рівномірно, без грудочок. Потім вбийте яйце і гарненько вимісіть готовий фарш.

22


Настав час підготувати соус, яким будуть заливатися тефтелі. Очистіть і наріжте на невеликі кубики другу цибулину і підготуйте часник.

33


Цибулю викладіть на сковороду з прогрітим рослинним маслом і доведіть його до прозоро-золотистого стану.

44


Якщо ви маєте справу зі свіжими помідорами, очистіть їх від шкірки і наріжте акуратними кубиками. Додайте помідори (або томатний сік, як у нашому випадку) до цибулі, яка смажиться, і варіть соус під кришкою на слабкому вогні близько десяти хвилин. Не забудьте посолити суміш, додати цукор, щоб прибрати надлишок кислоти і приправити соус чорним перцем або паприкою.

55


Вимкніть вогонь під сковородою і тільки після цього додайте томатний соус, порубаний часник.

66


Змастіть дно форми для випікання невеликою кількістю масла і беріться за приготування тефтель. Щоб уникнути прилипання фаршу до рук, змочуйте час від часу долоні у воді.

77


Підготовлені м'ясні кульки залийте томатним соусом і відправляйте тефтелі в розігріту до 180-200 градусів духовку.

88


Через 30-40 хвилин відкрийте духовку, засипте тефтелі натертим сиром, який залишився і прогрійте страву ще хвилин 10.

99


Американські тюфтельки ідеально поєднуються з будь-яким гарніром - відварним рисом, макаронними виробами або картоплею. Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок