Шашлик з телятини
Інгредієнти:
70 гр. сацебелі
70 гр. ткемалі
70 гр. аджики
10 гр. пасти каррі
мелений каррі
мелена суміш перців
сік 1 лимона
5 шт. гвоздики
лавровий лист
яблучний оцет 5-6 ст. ложок
води 700 мл.
5 невеликих цибулин
сіль
Приготування:
М'ясо нарізати на невеликі шматочки, відбити (середньо) через плівку.
Готуємо соус: ткемалі, сацебелі, пасту каррі, молотий каррі, суміш перців, аджику, гвоздику, сіль - все змішати і обмазати силіконовим пензликом всі шматочки (якщо пензлика немає, то просто обваляти все в соусі). У великий казан класти чергуючи: м'ясо та цибулю. Коли все закінчиться, залити водою і яблучним оцтом, зверху покласти лавровий лист. І під груз на ніч.
На наступний день дістаємо і смажимо на мангалі. Коли смажимо, то шматочки для соковитості не тільки поливаємо маринадом, але і обмазуємо тим же соусом, але без гвоздики. Як тільки обсмажаться, відразу подавати, тому що буде так пахнути, що все з'їсте на відходячи від мангала)). При подачі посипати зеленню.
Смачного!