Курча качіаторе в духовці



Курча качіаторе в духовці


Інгредієнти:
4 великих шматка курчати на кістки (ніжки, грудки або четвертинки курчати) ~ 1.2-1.5кг
Цибуля - 1 велика цибулина або 2 маленьких
Часник - 2-3 зубчики
Помідори у власному соку - 400г
Біле сухе вино - 125мл (1\2 склянки)
Оливкова олія - ​​3-4 столові ложки
Сіль
Мелений чорний перець

Приготування:
Змастіть шматки курчати з усіх боків маслом, приправте сіллю і перцем, покладіть на решітку, що стоїть в деко, і поставте під сильно розігрітий гриль.

Смажте до золотистої скоринки, перевернувши 1 раз, приблизно по 5 хвилин з кожного боку (запікати при температурі 200 градусів, не перевертаючи). Вийнявши курчати з духовки виставте температуру 180 градусів.

Цибулю наріжте тонкими півкільцями. Часник подрібніть (можна пропустити через прес). У сковороді з жароміцної ручкою розігрійте масло, що залишилося, покладіть цибулю, готуйте на середньому вогні, помішуючи, до золотистого кольору 10 хвилин. Додайте часник, готуйте 2 хвилини.

Влийте в сковороду біле вино, збільште вогонь і дайте вину випаруватися наполовину. Потім покладіть помідори, доведіть до кипіння (помідори краще заздалегідь подрібнити).

Покладіть в сковороду з цибулею обсмажені шматки курчати і перемішайте. Закрийте сковороду кришкою або фольгою, поставте в духовку на 40 хвилин - курча повинен стати дуже м'яким. За цей час пару раз перемішайте, ближче до кінця приготування посоліть і поперчіть. Якщо соус стає занадто густий, влийте трохи гарячої води.

Подавайте гарячим, прикрасивши тонко нарізаним базиліком.

Смачного.!

На гарнір відмінно підійдуть макаронні вироби, також буде смачно з пюре і квасолею.


Курча качіаторе в духовці


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок