Ніжні тефтелі



Ніжні тефтелі


Скільки господинь стикалися з тим, що у них зовсім немає часу (або дуже мало) на приготування. Ну ніяк не виходить зараз стояти біля плити і обсмажувати кожну тефтельку. А всі інгредієнти готові як раз саме для них! Що ж робити? Не залишати ж сім'ю голодною. Ефективна економія часу і сил - це перша причина, чому сьогодні ми хочемо запропонувати вам саме цей рецепт.

Друга причина - це здоров'я. Ви будете здивовані не тільки легкості приготування тефтелек, але і тому, що це блюдо підійде для всіх. Давайте згадаємо, як ми раніше готували: дітям на пару, чоловікові підсмажити, можна собі щось і запекти. Наші тефтелі підійдуть будь гурманів. Вони не нашкодять фігурі, наситять коханого чоловіка і абсолютно безпечні для маленької дитини!

Інгредієнти для самих «котлеток»:
500 г свино-яловичого фаршу,
1 ріпчаста цибуля,
2 зубчики часнику,
сіль,
чорний перець,
приправа для фаршу,
зелень кропу,
1 плавлений сирок (також можна замінити 100 г будь-якого твердого сиру),
2 столові ложки вівсяних пластівців,
1 сире яйце.

Продукти для соусу:
1 ріпчаста цибуля,
1 морква,
1 болгарський перець,
2 столових ложки сметани,
2 столових ложки томатної пасти,
1 стакан води,
1 велике яблуко,
рослинна олія,
сіль, перець.

Як правильно приготувати ніжні тефтелі.


Цибулину перетерти на м'ясорубці або дуже дрібно подрібнити, додати у фарш. Туди ж додати роздавлений часник.

фото 1



Подрібнити кріп. Додати у фарш. Додати приправи. Пам'ятайте, що готовий, куплений в магазині фарш підсолювали вже до того, як він потрапив до вас у руки. Уважно прочитайте склад. До речі, вміст солі не завжди вказується на етикетці, так що краще спробувати на смак. Також стежте за тим, чи є сіль у складі приправи. Якщо є, то солити не потрібно. Якщо і там, і там сіль відсутня, тоді посоліть фарш.

фото 2



Додайте яйце.

фото 3



Висипте вівсяні пластівці у фарш.

фото 4



Натріть плавлений сирок (або твердий сир) на дрібній тертці і теж покладіть у фарш.

фото 5



Тепер дуже добре потрібно вимісити фарш і відправити його в холодильник приблизно на 15-30 хвилин.

Приступайте до приготування соусу. Розжаримо сковороду. Налийте на неї рослинне масло. Подрібніть цибулю, викладіть його на розпечене масло.

фото 6



На тертці натріть моркву, болгарський перець подрібніть. Обсмажте овочі до приготування.

Томатну пасту розбавте з 0,5 склянки води і додайте до овочів. Перемішайте, зменшіть вогонь. Тушкуйте кілька хвилин.

фото 7



Сметану змішайте з 0,5 склянки води і додайте в сковороду. Продовжуйте тушкувати.

фото 8



Поки майбутній соус томиться, натріть яблуко на терці. Додайте його в загальну масу і перемішайте. Нехай потушиться ще кілька хвилин на повільному вогні. Трохи підсолити соус. Поперчіть.

фото 9



Тепер підготуємо форму. На дно форми покладіть фольгу.

Зверху викладіть половину готового соусу.

фото 10



Починайте формувати з фаршу кульки. Кожну готову тефтельку викладайте на соус.

На кульки викладіть весь залишок соусу.

фото 11



Тепер накрийте форму фольгою і відправляємо в розігріту духовку.

Випікайте протягом 40 хвилин. Щоб тюфтельки трохи підсмажилися, потрібно скористатися функцією гриля. За 10 хвилин до повної готовності, зніміть фольгу і залиште готуватися на функції гриль.

Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок