В'ялене м'ясо



В'ялене м'ясо


Приготування цього м'яса досить тривале, зате не вимагає великих зусиль, і результат відмінний!

Інгредієнти:
свинина – 1 кг;
перець червоний, перець духмяний, лавровий лист, паприка, коріандр - за смаком;
вода - 1 літр;
сіль - 4 столові ложки.

Як приготувати в'ялене м'ясо.


На самому початку підготуємо розсіл. Для цього візьмемо каструлю і наливаємо в неї води, засипаємо сіль і ставимо на вогонь.

11


Як тільки вода закипить, висипати всі спеції і трави, які заздалегідь приготували. Нехай покипить 3 хвилини і знімаємо з вогню. Далі розсіл обов'язково використовуємо тільки кімнатної температури. Після проціджуємо через ситечко, щоб відокремити воду від приправ.

22


Потім сам шматок м'яса обов'язково миємо, краще його промивати в теплій воді, після укладаємо його на обробну дошку і ножем обрізаємо все непотрібне, а саме жир, плівку.

Тепер у ступку кладемо такі спеції: розламаний лист лаврушки, горошок перець, кмин і коріандр паприка. Розтираємо до однорідного стану. Все це переміщаємо в миску і насипаємо зверху червоний перець і сіль.

44


Далі покладемо м'ясо в каструлю з розсолом так, щоб розсіл повністю покривав м'ясо. Ставимо на три дні в холодильник на засолення. М'ясо потрібно перевертати в розсолі 1-2 рази в день. Розсолу потрібно готувати побільше, щоб м'ясо вільно в ньому плавало.

33


Коли закінчиться цей час, дістанемо м'ясо з розсолу, обтираємо серветкою (краще кухонним паперовим рушником), викладемо на похилу поверхню. Потім накриваємо обробною дошкою і зверху ставимо вантаж.

Даємо стекти зайвій рідини протягом години. Викладаємо в тарілку і натираємо сумішшю спецій, серед яких обов'язково повинен бути червоний мелений перець, який володіє хорошими консервуючими властивостями.

55


Далі на стіл кладемо шматок марлі і викладаємо на нього м'ясо. Загортаємо і укладаємо в чисту миску. Під накритою кришкою в холодному місці або в холодильнику має всі простояти два тижні. Потім витягуємо шматок з марлі знову натираємо свіжо-приготованою порцією суміші приправ. Далі загортаємо в чистий шматок марлі. Підвішуємо в підготовленому приміщенні цей шматок марлі, приміщення обов'язково має провітрюватися.

66


Після закінчення відведеного часу виймаємо з марлі і страва готова. Нарізаємо на тонкі скибочки і викладаємо на красиву тарілку.

77



Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок