Чихиртма



Чихиртма


Інгредієнти:
Курка - 1.5 кг.,
Цибуля ріпчаста -300 гр.,
Лимон - 0.5шт.,
Яйце куряче - 6шт.,
Масло вершкове 72.8% - 50 гр.,
Імбир мелений - 2ч.л.,
Куркума - 2ч.л.,
Вода питна - 300 гр.,
А також сіль, перець, зелень - за смаком.

Спосіб приготування:
Воду доведіть до кипіння. Курку розрізати на порційні шматки, посоліть, поперчіть. Покладіть у велику каструлю і залийте гарячою водою. Поставте каструлю на вогонь і відваріть курку до напівготовності (приблизно 15-20 хв після закипання води).

Цибулю наріжте півкільцями. Зелень дрібно наріжте. Цедру лимона натріть на дрібній тертці і вичавити сік. Злегка збийте яйця з перцем і сіллю.

Обсмажте цибулю на вершковому маслі до золотистого кольору.

Перекладіть готову цибулю в окрему тарілку.

Чихиртма



Збільште вогонь, додайте вершкове масло і обсмажте курку до рум'яної скоринки.

Чихиртма



Поверніть цибулю в сковороду, залийте бульйоном, додайте куркуму, імбир. Тушкуйте 10-15 хвилин.

Чихиртма



Влийте в сковороду лимонний сік, додайте цедру і тушкуйте ще 2 хвилини.

Влийте в сковороду яєчну суміш.

Накрийте кришкою, зробіть мінімальний вогонь і готуйте ще 10-15 хвилин.

Чихиртма



Яйце має перетворитися в омлет.

Чихиртма



Готову страву посипати зеленню.

Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок