Запечена курка з картоплею



Запечена курка з картоплею


Інгредієнти:
Чебрець 25 г
Оливкова олія 75 мл
Часник часточки 8 шт.
Морська сіль 1 ч.л.
Лимони 1.5 шт.
Курка (2 кг) 1 шт.
Картопля 1000 г

Спосіб приготування:
Якщо чебрець свіжий, то зняти з гілочок листочки і з'єднати з нарізаним часником, сіллю і оливковою олією.

Запечена курка з картоплею



Додати сік половини лимона і добре перемішати.

Запечена курка з картоплею



Курку вимити, обсушити і покласти в поліетиленовий пакет.

Запечена курка з картоплею



Прямо в пакет вилити маринад, закрити його і кілька разів повернути, щоб маринад рівномірно розподілилися. Залишити курку маринуватися в прохолодному місці не менше 3 годин.

Запечена курка з картоплею



Після маринування вийняти курку з пакету, покласти всередину проколений в декількох місцях лимон, кілька зубчиків часнику разом зі шкіркою (верхню шкірочку зняти), і гілочки чебрецю.

Запечена курка з картоплею



Курку покласти у форму для запікання разом з полувідвареною картоплею, яку перед запіканням збризнути олією. Запікати при 190-200 градусах 1-1,5 години залежно від розміру курки.

Запечена курка з картоплею



Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок