Салат гості на порозі



Салат гості на порозі


Інгредієнти:
Картопля середніх розмірів - 3 штуки
Морква середніх розмірів - 3 штуки
Цибуля середнього розміру - 1 шт
Яйця курячі - 5 штук
Філе куряче - 700 грам
Сир копчений - 200 грамм
Огірки свіжі середніх розмірів - 2 штуки
Сіль - за смаком
Чорний мелений перець - за смаком
Майонез - для заправки салату.

Спосіб приготування:
Розморожене філе курки промити під проточною водою. У каструлю наливаємо воду і ставимо на середній вогонь. Коли вода закипить, додаємо до неї трохи солі і вручну перекладаємо філе в ємність з окропом. Варимо м'ясо на середньому вогні 45 хвилин. Потім за допомогою вилки дістаємо з бульйону куряче філе і перекладаємо на обробну дошку.

Нарізаємо наш інгредієнт ножем на невеликі брусочки і перекладаємо в окрему тарілку.

Салат гості на порозі



Сиру картоплю з морквою ретельно промивають щіткою під проточною водою. Так як картопля в мундирі готується в підсоленій воді, а воду, в якій буде варитися морква, ми не солимо, тому відварювати наші овочі ми будемо окремо в різних ємностях. Перекладаємо картоплю в каструлю з холодною водою так, щоб вона повністю покривала наш коренеплід і ставимо на великий вогонь. Додаємо щіпку солі, це запобіжить розтріскування картопляної шкірки. Потім каструлю з нашим інгредієнтом накриваємо кришкою. Доводимо воду до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму, варимо овоч 25-30 хвилин. Перевіряємо готовність з допомогою вилки, проштрикнув нею коренеплід. Якщо картопля м'яка, значить готова. Вимикаємо вогонь, а каструлю з готової картоплею ставимо під холодну воду, так вона легко чиститься від шкірки.

Салат гості на порозі



Ту ж процедуру робимо і з морквою, лише з тією різницею, що воду, в якій ми будемо варити цей овоч, не солимо.

Салат гості на порозі



Охолоджуємо овочі під холодною водою. За допомогою ножа очищаємо їх від шкірки. І на середній тертці натираємо наші овочі окремо в різні тарілки на овочеву стружку. Отже, спочатку буде картопля.

Салат гості на порозі



Потім натираємо моркву.

Салат гості на порозі



Скориставшись середньою терткою, натираємо копчений сир на стружку в окрему тарілку. Тертку перед використанням нового інгредієнта треба добре промити під проточною водою.

Салат гості на порозі



Наливаємо в каструлю воду кімнатної температури і ставимо на середній вогонь. Не давши воді нагрітися, опускаємо з допомогою столової ложки в ємність яйця. Рідина повинна повністю покрити наш інгредієнт. Коли вода в каструлі закипить, щоб шкаралупа не тріснула під час варіння яєць, додамо трохи солі і з цього моменту варимо яйця 10 хвилин. Після закінчення варіння посуд з яйцями поміщаємо під холодну воду для того, щоб шкаралупа легше очистилася.

Вручну знімаємо шкаралупу з яєць і з допомогою дрібної терки натираємо яйця в тарілку.

Салат гості на порозі



Промиваємо огірки під проточною водою і перекладаємо на обробну дошку. За допомогою ножа нарізаємо наш інгредієнт спочатку вздовж, а потім поперек на невеликі квадратики, розміром не більше 5 міліметрів і викладаємо на окрему тарілку. Важливо подрібнені огірки не солити, щоб вони не пустили сік і не стікали.

Салат гості на порозі



Ножем очищаємо цибулю від лушпиння і добре промиваємо під проточною водою. На обробній дошці з допомогою гострого інвентарю подрібнюємо наш інгредієнт на невеликі кубики розміром не більше 1 сантиметра і перекладаємо у вільну тарілку.

Салат гості на порозі



З тарілки в миску з допомогою столової ложки перекладаємо шматочки курячої грудки і сюди ж додаємо подрібнену цибулю і майонез. Всі інгредієнти добре перемішуємо з допомогою столової ложки.

Салат гості на порозі



Викладаємо пошарово наші підготовлені інгредієнти на широке блюдо для подачі. Перший шар з тертої картоплі. За допомогою столової ложки перекладаємо картопляну стружку на блюдо рівномірним шаром, злегка його посолимо й поперчимо. Потім зверху на нього викладаємо майонез і за допомогою того ж столового інвентарю розрівнюємо інгредієнт по всій поверхні першого шару.

Салат гості на порозі



Потім викладаємо на цей шар подрібнене філе з цибулею і з допомогою ложки рівномірно розрівнюємо його по всій поверхні картопляного шару. Так як другий шар вже просочений майонезом, тому на нього не потрібно викладати цей інгредієнт.

Салат гості на порозі



Третій шар нашого салату буде з подрібненої морквини. Її також з допомогою столової ложки викладаємо на другий шар і рівномірно розрівнюємо по всій поверхні другого шару.

Салат гості на порозі



Тепер перекладаємо на шар морквини, квадратики свіжого огірка і злегка посолимо його. На огірковий шар викладаємо ложкою майонез і знову рівномірно його розподіляємо по всій поверхні цього шару.

Салат гості на порозі



Залишається додати зверху на третій шар тертий сир і дрібно потерте яйце.

Салат гості на порозі



Тепер підключаємо вашу фантазію і прикрашаємо верхній шар за вашим бажанням. Можливо, це буде симпатичний мишеня з редиски з листами від салату або петрушки.

Подаємо салат відразу ж після його приготування. Він буде прекрасною прикрасою вашого святкового столу.

Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок