Курка гриль на решітці



Курка гриль на решітці


Інгредієнти:
Курочки по 1,5 кг - 3 шт.,
Гірчиця - 1 ч. л.,
Йогурт - 400 мл.,
Лимон - 1/2 шт.,
Мед - 1 ст.л.,
Спеції та сіль - за смаком.

Спосіб приготування:
Спочатку потрібно приготувати маринад та замаринувати наші курочки. Для маринаду в глибокій посуді змішуємо йогурт зі спеціями.

Тепер марианад слід посолити. Віджимаємо сік лимона і додаємо до кисломолочного маринаду. Кладемо також мед та чайну ложку гірчиці, краще пряної.

Тепер всі інгредієнти маринаду потрібно перемішати до однорідної консистенції.

11



Для рівномірного прожарювання м'яса, курячу тушку слід розрізати по грудинці, як на фото. Так робимо з усіма курчатами.

22



Тепер опускаємо курку в маринад і ретельно промазуємо.

33



Всі курчата повинні пройти ту ж процедуру і опинитися в одній посуді.
Потім посуд слід накрити кришкою і поставити в холодильник мінімум на чотири години.

44



Замариновані тушки викладаємо на решітку.

55



Треба вибрати ту решітку, яка зачиняється на засув, щоб м'ясо не випадало при приготуванні.

66



Розміщуємо решітку над розжареним вугіллям і за необхідності перевертаємо.

77



Готувати курей гриль краще накриваючи кришкою, так вони вийдуть злегка прикопченими.

88



Щоб перевірити готовність необхідно зробити прокол в районі кісточки, краще великої. Немає крові - блюдо готове.

99



Подаємо курчат порційно - окремо ноги, крила і грудку.

1010



Як гарнір до такої страви чудово підійдуть печені і свіжі овочі, а також ароматні трави.

Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок