- Переглянути -
Переглянуло: 466   |  Коментарів 0
- Переглянути -
Переглянуло: 645   |  Коментарів 0
- Переглянути -
Переглянуло: 584   |  Коментарів 0
- Переглянути -
Переглянуло: 4876   |  Коментарів 0
- Переглянути -
Переглянуло: 7218   |  Коментарів 0

Shefkuhar.com.ua

Страви з кролика кулінарні рецепти приготування

Страви з кролика активно набирають популярність серед чоловіків і жінок, любителів готувати вдома і шеф-кухарів. Крім своєї унікальності з точки зору дієтології, кролятина вважається шляхетним продуктом, цінним трофеєм справжніх гурманів. Широко відоме в кулінарії м'ясо має ряд поживних достоїнств і вважається низькокалорійним. Повноцінний білок містить 19 амінокислот, включаючи всі незамінні, і після приготування сирого м'яса їх якісний склад не змінюється. Тому, роблячи вибір на користь цього продукту, ви, насамперед, надаєте безцінну послугу для власного здоров'я.

Кролик в духовці: ходові рецепти приготування.


Оскільки це м'ясо трохи жорсткіше птиці, готується воно довше. Найпопулярніший рецепт для духовки: кролик в сметані. Любителям м'якого і ніжного смаку рекомендується пропікати невеликі шматочки, змащені сметаною або соусом на основі кефіру. Для такого варіанту приготування підійдуть широко доступні спеції: перець, лавровий лист, кориця, аніс, орегано, чебрець, базилік.

Прекрасний святковий варіант – кролик у вині.


Для приготування класичного замаринуйте шматочки в білому вині з додаванням приправ. Така хитрість розм'якшить волокна і додасть готовій кролятині приємний смаковий відтінок. Тушкованого в духовці кролика роблять в закритій вогнетривкій формі або під шаром фольги в глибокому деко. Підливаючи трохи води в форму і накриваючи її фольгою або кришкою, ви отримаєте добре потушене м'ясо з ароматною підливою. Любителі рум'яної скоринки готують кролика у фользі, укладаючи шматочки в олії з овочами – фольгу можна розкрити в останні 10 хвилин готування, тоді вечеря з духовки вийде соковитою і помірно обсмаженою.

Приготування кролика в мультиварці.


Кролик, як і більшість страв з м'яса, готується в мультиварці в 2 основних етапи:
- Випічка (якщо на панелі управління мультиварки не передбачена кнопка «Смаження»);
- Гасіння.

На першому етапі не обійтися без вашого контролю: шматочки потрібно час від часу перевертати для рівномірного приготування. Далі тушкувати кролика можна в простій підливі з додаванням оливкової та соняшникової олії та спецій. В мультиварці з м'яса кролика часто готують: кролика у вершковому соусі, у вині з овочами, з картоплею. Можна приготувати його як печеня з кубиками картоплі або використовувати для підливи звичайну сметану.

Як приготувати дієтичні страви з кролика смачно і просто.


Точно так само, як і куряче філе, кролятину можна відварити і включити в дієтичний раціон для схуднення. Відварне м'ясо можна запікати додатково в духовці або подавати з низькокалорійними салатами зі свіжих овочів. Для того, щоб надати смаковий відтінок вареному м'ясу, у воду кладуть перець, сіль, лавровий лист і цілу цибулину за бажанням. Також з відвареного кролячого філе готують салати з вареної брюссельської капустою або селерою, додаючи свіжі помідори, болгарський перець або відварене яйце.

Як готувати для дітей.


Готова кролятина відома своїм злегка солодкуватим присмаком. Для дорослої дитини вона буде нагадувати смак звичних курячих страв. М'ясо кролика ідеально підходить для прикорму малюка. В цілях приготування рекомендується використовувати нежирні філейні обрізки. Зазвичай м'ясо відварюють і перетирають в м'ясорубці з невеликою кількістю бульйону, в якому воно варилося. Також суп з кролика перетирають блендером разом з вареними овочами. Готувати такий бульйон можна в мультиварці або на плиті.