Відкрити категорії

Баранина з часником і білим вином


Баранина з часником і білим вином


Інгредієнти:
Баранячі лопатки - 2 шт
Часник - 1 головка
Біле сухе вино - 1 склянка
Оливкова олія - 2 столові ложки
Велика нейодованої або морська сіль - пару великих щіпок
Чебрець - 1 щіпка
Мелений чорний перець - 1 щіпка

Спосіб приготування:
Візьміть посуд з товстими стінками. Найкраще, якщо це буде чавунна сковорода або каструля з покриттям. М'ясо наріжте на великі шматки вагою близько 50-100 грам. Зріжте весь зайвий жир.

Рекламний блок

Плесніть масло в каструлю, поставте її на сильний вогонь. Обсмажте м'ясо з обох сторін. Кладіть м'ясо тільки в один шар, щоб з м'яса не почав витікати сік.

Розберіть часник по зубчиками. Не знімайте шкірку - тільки верхні шари. Але якщо шкірка знялася - не біда.

Якщо ви смажили м'ясо в кілька етапів - викладіть все обсмажене м'ясо назад в каструлю. Зменшіть вогонь до маленького.

Посипте сіллю і сухими травами м'ясо. Додайте часник в м'ясо, перемішайте і накрийте кришкою. Зробіть дуже маленький вогонь.

Періодично перевертайте м'ясо. Коли соки випаруються і м'ясо почне шипіти, додайте пару ложок води.

Через дві години витягніть все м'ясо з каструлі.

Вичерпати весь жир з каструлі.

Плесніть в каструлю вино. Дерев'яною лопаткою збреіть всі м'ясні соки зі сковороди, щоб вони розчинилися в вині. Випаруйте вино на половину або дві третини.

Процідіть всі вміст каструлі через сито.

Протріть все через сито. Залишине лушпиння викиньте.

Вилийте соус, що вийшов назад в каструлю. І поставте на маленький вогонь.

Покладіть назад м'ясо і перемішайте, щоб покрити кожен шматок м'ясо соусом з усіх боків. Прогрійте м'ясо.

Як гарнір я використовував салат з молодої капусти. Поріжте капусту соломкою.

Порубаєте кріп.

Злегка збризніть капусту лимонним соком.

Додайте оливкової олії, кріп, сіль і перець. Перемішайте.

Важливо!
Важливо, щоб продукти були свіжими й гарними. Баранину цілком можна замінити на інше м'ясо. Чим ретельніше ви видалите жир з соусу, тим він буде смачнішим. В процесі випаровування вина, посуньте каструлю наполовину з вогню. Там, де соус не буде кипіти - буде збиратися жир.

Рекламний блок
Баранина з часником і білим вином


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Кухар

Контакти: rukodelierukami@yandex.ua