Домашній майонез за 1 хвилину



Домашній майонез за 1 хвилину


Багато разів я намагалася приготувати майонез, який би був таким же смачним, як в радянський час. Тоді його продавали в спеціальних маленьких баночках, і зберігався він зовсім короткий час. А зараз? Сучасний майонез може зберігатися 6 місяців. Навіть подумати страшно, що додали в цей продукт, щоб термін зберігання можна було збільшити на такий тривалий час!

Днями я знайшла рецепт, який мені сподобався своєю простотою. Пішла на кухню і через хвилину я вже ходила з ложкою майонезу і хлібцем — пригощала домашніх, запитуючи їх про смак. Домашній майонез сподобався всім!

Тепер я хочу поділитися цим рецептом з вами. Я вже встигла ще кілька разів його приготувати, так як це швидко. А ще я хотіла перевірити чи виходить він завжди або це рідкісна випадковість і перший млинець не виявився цього разу великою грудкою. Виходить завжди — перевірено!

Інгредієнти:
— 1 яйце;
— 1 ч. л. солі;
— 1 ч. л. яблучного оцту;
— 0,5 ч. л. цукру;
— 120 мл рослинного масла без запаху.

Приготування домашнього майонезу.


Беремо сухий і чистий стакан високий для збивання блендером. Закидаємо туди яйце.

11


Засипаємо сіль.

22


Додаємо цукор.

33


Заливаємо яблучний оцет (або звичайний оцет, якщо він для вас звичніше).

44


Заливаємо олію без запаху і яскравого смаку.

55


Вставляємо в склянку занурювальний блендер і на найвищій швидкості збиваємо кілька секунд.

66


Під час збивання маса почне біліти і густіти.

77


Як тільки вона загусла до густоти майонезу і повністю перемішалася, можна вважати майонез готовим.

88


Не здумайте зберігати цей майонез 6 місяців! Зберігаємо в холодильнику в закритій ємності максимум 1-2 дні, тим більше, що порція досить маленька і вона швидко з'їдається.

99


Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок