Як приготувати аджику на зиму



Як приготувати аджику на зиму


Домашня аджика - це в будь-якому випадку кулінарний шедевр. Ексклюзивний, унікальний і неповторний.

Інгредієнти:
перець болгарський - 1 кг;
перець гіркий - 150 г;
часник - 0,5 кг;
яблука кисло-солодкі - 0,5 кг;
томати - 5 кг;
ацетилсаліцилова кислота - 12 таблеток;
сіль - 1 чашка;
олія - 0,5 літра;
оцет столовий - 1 стакан.

Спосіб приготування домашньої аджики.


Ось зібрався я і нині зробити партію аджики так, щоб вистачило на весь рік, до наступного врожаю. Для досягнення такої мети нам знадобиться багато всього. Для початку беремо солодкий перець - 1 кг.

11


Гарненько його миємо. Потім ріжемо і вичищаємо серцевину з насінням.

22


Тепер беремо перець гіркий - 150 г. Його також миємо.

33


І ріжемо, потім також вичищаємо середину з насінням.

44


Тепер часник - 0,5 кг.

55


Його чистимо і поки відкладаємо в сторону.

66


Після цього беремо яблука - 0,5 кг. Краще всього брати пізні сорти, тверді і кисло-солодкі. Я завжди беру антонівку. Миємо їх.

77


Потім ріжемо на 4 часточки і вичищаємо серединку з насінням.

88


Тепер прийшла черга помідорів. Їх нам знадобиться 5 кг. Також миємо.

99


І ріжемо на половинки.

1010


Нам знадобиться м'ясорубка. Я по-старому використовую з ручним приводом.

1111


А тепер та хитрість, що дозволяє нам не варити нашу аджику і, отже, зберегти смак і вітаміни. Це аспірин (ацетилсаліцилова кислота). Не треба лякатися. Це не антибіотик і нічого корисного він не знищить, тільки не дозволить нашій аджиці бродити і скисати, а також покриватися цвіллю. Нам знадобитися 12 таблеток. Здається, ой, як багато. Але це ж на велику кількість готового продукту. І вживати його ви будете цілий рік, намазуючи на хліб потрохи. Звільняємо таблетки від упаковки.

1212


І перетворюємо в порошок за допомогою товкачика для приготування пюре. Можна використовувати і порожню пляшку, поклавши таблетки між шарами газети, а пляшкою розплющуючи, як качалкою.

1313


Тепер всі овочі та яблука ми пропустили через м'ясорубку і вилили у великий емальований таз. Тільки не здумайте використовувати таз з алюмінію. Цей метал реагує з продуктами і утворює шкідливі сполуки.

1414


Тепер додаємо сіль за смаком.

1515


Я додаю стільки.

1616


Беремо рослинне масло. Нам знадобиться 0,5 літра. І виливаємо в миску.

1717


Тепер рівномірно розподіляємо подрібнений аспірин.

1818


Беремо оцет 9%-ний. Нам потрібен 1 склянка. Виливаємо в миску.

1919


Я спробував майже готову аджику і вирішив, що вона недостатньо гостра і вирішив додати додатково ще гіркого перчика сорту "Вогник". Він росте у мене на вікні, замість кімнатної квітки. Причому, круглий рік. З вулиці виглядає дуже красиво.

2020


Тепер все дуже ретельно перемішуємо і розкладаємо по банках. Банки я беру з-під майонезу, з гвинтовими кришками. Благо їх багато і вони не зникають. В них наша аджика прекрасно зберігатися цілий рік.

От і все. Тепер готовий продукт можна відносити для зберігання в льох або туди, де ви зберігаєте домашні заготовки.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок