Домашній соус песто



Домашній соус песто


Сьогодні я хочу надати вашій увазі дуже чудовий соус Песто. Але тільки не класичний його варіант, а домашній, так як в класичний варіант входять дуже дорогі інгредієнти. Я ж представляю вам рецепт з доступними інгредієнтами за ціною значно нижче. А от смак соусу від заміни його складових практично не змінюється. Тому я і назвав рецепт як домашній соус, тобто приготований в домашніх умовах з доступних продуктів.

Цей соус як і всі мої попередні соуси не складний у приготуванні, але при цьому дуже смачний і красивий за своєю кольоровою гамою. І для отримання цього кремоподібного соусу нам з вами треба буде взяти ось такі інгредієнти показані на фотографії, точна кількість яких зазначено нижче.

11


Інгредієнти:
сир тильзитер - 100 г;
зелень кінзи - 90 г;
рукола зелень - 90 г;
лимон - 0,5 шт.;
часник - 1 головка;
олія оливкова - 50 г;
горіхи фундук - 50 г;
сіль - за смаком.

Спосіб приготування домашнього соус песто.


Сир в цьому соусі повинен за класичним рецептом бути марки пармезан. Але за ціною він на відміну від того сиру який я використовую, а саме тельзитера сильно відрізняється, а ось за смаком, та ще і в цьому соусі він практично не відрізнити.

А що стосується горіхів, то мені до смаку більше подобається фундук, так і за ціною він подобається мені теж більше ніж кедрові горішки, що входять до складу класичного соусу Песто. Так от сир і горіхи подрібнюємо за допомогою м'ясорубки в однорідну масу.

22


Зелень так само подрібнюємо, тим же самим способом, що і попередні інгредієнти. До речі, я на відміну від класичного рецепту, так само відійшов і з зеленню, і замінив базилік травами кінзи і руколи, які в поєднанні один з одним (а особливо з іншими інгредієнтами) створюють неповторну гаму смакових відтінків. Видавлюємо в цю масу сік половини свіжого лимона (лимон можна сміливо замінити на сухе біле вино).

33


Видавлюємо сюди ж всі приготовані для соусу зубчики часнику за допомогою часникодавки. Все це присмачую двома ложками оливкової олії, все ретельно перемішуємо, а далі за допомогою заглибного блендера перетворюємо наш соус в тонку однорідну масу.

44


Подається соус до спагетті або пасти і зазвичай перемішується з ними. Але я не люблю перемішувати соус зі спагетті, я опускаю в нього намотані на вилку спагетті.

А так само у зв'язку з тим, що соус не гострий і не представляє небезпеки як його гострі побратими, я його із задоволенням намазую товстим шаром на хліб і в якості зеленого бутерброда вживаю і з іншими гарнірами і з основними стравами.

55


Отже - за допомогою невеликих і нетривалих маніпуляцій з недуже дорогими інгредієнтами, виходить дуже ситний, смачний і красивий з художньої точки зору додаток до страви, при цьому дуже схожий на класичний італійський варіант соусу Песто.

А я вам як завжди бажаю приємного апетиту і творчих кулінарних успіхів.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок