Домашній майонез без яєць



Домашній майонез без яєць


Як не лякають нас прихильники здорового харчування шкідливістю майонезу, відмовитися від нього не виходить. Серед моїх знайомих є багато людей, яких складно нагодувати без майонезу. Та й справді, що лукавити - смачніше соусу ще не придумали. І салат заправити, і в випічку покласти, і просто з супом - завжди буде смачно. Як кажуть, з ним можна з'їсти навіть газету.

У моїй родині майонез ложками не їдять, але пачка завжди в холодильнику присутня і потихеньку йде. Нещодавно я натрапила на рецепт, де розповідалося, як приготувати домашній майонез з найбільш доступних продуктів. Причому без всяких проблем, на кшталт «крутити вилку тільки в одну сторону» і «вливати масло по чайній ложечці». Так, і, до речі, в цей майонез не потрібно буде класти яйця. Головна умова - діяти потрібно блендером. Міксером може не вийти.

Може, звичайно, без яйця і не майонез вийде, а так, заправка для салату. Але, знаєте, за смаком - один в один! Тим більше використовувати в їжу сирі курячі яйця - справа ризикова. Мій рецепт абсолютно в цьому плані безпечний. Рецепт мені здався спочатку сумнівним, причину поясню нижче. Так що я вирішила зробити небагато.

Інгредієнти:
- 70 мл молока;
- 150 мл рослинного масла;
- 1/4 ч. л. солі;
- 2 ч. л. гірчиці;
- 2 ч. л. лимонного соку.

Так як я люблю нерафінованою олією заправляти салати, я взяла саме таку. Треба сказати, що в майонезі воно дає різкуватий запах і присмак. Так що краще брати очищене масло. Наступного разу я так і зроблю.

Як приготувати домашній майонез без яєць.


Відміряла молоко. Вилила його у високий келих, де збиралася збивати майонез.

11


Додала до нього олію. Я вирішила, що краще, якщо масло і молоко будуть холодними, і охолодила суміш у холодильнику.

22


Дістала блендер, опустила його на дно келиха і включила. Маса при перемішуванні моментально почала гуснути.

33


Кілька секунд - і готово!

44


Додала інші інгредієнти - сіль.

55


Гірчицю.

66


Лимонний сік. Ось саме це поєднання здавалося мені неприйнятним - молоко і кислота. Адже якщо влити лимонний сік в молоко, воно відразу згорнеться. Але ніяких ознак згортання я не виявила, мабуть, білок молока вже зв'язався з маслом, утворивши при цьому щось нове.

77


Розмішала ложкою.

88


Ось і готовий домашній майонез. Можна додати рубаний кріп, часник або ваші улюблені спеції і змінювати смак домашнього соусу. Варіанти обмежуються тільки вашою фантазією і смаком.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок