Французький соус бешамель



Французький соус бешамель


Інгредієнти:
Молоко - 500 мл,
Масло вершкове - 30 г,
Мускатний горіх - щіпка,
Чорний мелений перець - щіпка,
Борошно - 30 г,
Сіль - за смаком.

Спосіб приготування:
Ставимо на вогонь чисту каструльку з товстим дном і даємо вершковому маслу розтанути.

11



Тепер вимикаємо вогонь і трохи вводимо борошно пшеничне.

22



Швидко збиваємо вінчиком борошно і масло.

33



Потім знову поміщаємо соус на невеликий вогонь і продовжуємо помішувати приблизно 3 хвилини.

44



По трохи, не перестаючи помішувати, починаємо вводити в соус молоко - починаємо зі 150 мл.

55



Працюючи вінчиком, доливаємо ще третину від обсягу молока, передбаченого рецептом.

66



Як тільки грудки зникнуть, виливаємо решту молока і залишаємо соус уваритися на 20 хвилин на повільному вогні. Приблизно за 4 хвилини до закінчення варіння приправляємо і солимо наш соус.

77



Щоб Ваш соус бешамель був гарним і в ньому точно не було грудок протріть його через сито.

88



Ось і все, тепер неперевершений соус бешамель можна сміливо використовувати за призначенням - для заправки салатів, приготування інших страв або соусів.

99



Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок