Як приготувати кетчуп



Як приготувати кетчуп


Осінь в самому розпалі, ринки ломляться від свіжих овочів і фруктів. Але скоро ціни зростуть в рази, тому займатися заготовками зараз саме час. Хочу поділитися з вами чудовим рецептом кетчупу на зиму. Це чудовий спосіб заготовити помідори в домашніх умовах. Взимку у вас під рукою завжди буде пляшечка смачного кетчупу, який на відміну від покупних варіантів, вже точно буде зроблений тільки зі свіжих помідорів.

Всі інгредієнти я вказала в розрахунку на 1 кг помідорів. Відповідно, якщо беремо більше томатів, то збільшуємо кількість інших продуктів. Я готувала кетчуп з 2 кг помідорів. Томати можна брати будь-якого сорту.

Інгредієнти:
томати - 1 кг;
цибуля ріпчаста - 200 г;
часник - 100 г;
сіль - 1 ст. ложка;
цукор - 2 ст. ложки;
оцет 9% - 1-2 ч. ложки;
перець чорний мелений - 0,5 ч. ложки;
кориця мелена - 0,5 ч. ложки;
перець ґрунтовий - 500 г;
вода - 0,5 склянки.

Як приготувати кетчуп в домашніх умовах.


Помідори миємо.

11


Готуємо всі інші продукти. Чистимо цибулю і часник. Перець ґрунтовий можна додавати, а можна і не використовувати зовсім. Якщо хочете робити кетчуп з перцем, то його треба взяти в 2 рази менше, ніж помідорів. Перець теж миємо і чистимо від насіння.

22


Нарізаємо всі овочі середніми шматками і складаємо у велику каструлю. Наливаємо в каструлю 0,5 склянки кип'яченої води.

33


Каструлю ставимо на середній вогонь. Періодично помішуємо ложкою. Нічого не пригорить, тому що овочі швидко дадуть власний сік. Залишаємо варитися на 30 хвилин.

44


Зайву воду можна злити в окрему каструлю (буде томатний сік до вечері). Зливаємо як відварену картоплю - трохи відкривши кришку. Отриману суміш збиваємо блендором поки не вийде однорідна субстанція. Готуємо спеції, сіль і цукор і додаємо все у кетчуп.

55


Гарненько збиваємо ще раз.

66


Пляшки (можна і банки, але пляшки якось звичніше) миємо содою і стерилізуємо. Бажано використовувати пляшки з широкою шийкою. Через широку воронку наливаємо кетчуп в пляшки і закриваємо кришками.

77


Зберігається такий кетчуп в холодильнику. Після відкриття, кетчуп зберігається близько 2 тижнів, але зазвичай з'їдається швидше. Приємного апетиту!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок