Сирно-морквяні кульки



Сирно-морквяні кульки


Напевно ваші дітлахи обожнюють млинці і сирники. От як раз для них це блюдо стане справжніми ласощами. Пригадую, мама такі готувала в дитинстві і ми їх в лічені хвилини наминали до останньої кульки. Мама посипала їх цукровою пудрою, і кульки ставали схожими на сніжки.

Іноді вона готувала цукрову глазур з м'ятним маслом і сніжки ще й холодком віддавали. Ці миті можна згадувати з цієї ностальгією, а з кожним укусом ніжного сирного тіста повертатися в дитинство. Обов'язково приготуйте це блюдо вашим діткам, щоб і у них через багато років також виникало почуття ностальгії і теплі спогади.

Інгредієнти:
сир з будь жирністю (у мене 0%) 250 г;
яйця - 2 шт.;
цукор - по смаку;
свіжа сира морква - 100 г;
чайна ложка розпушувача (не обов'язковий інгредієнт, але содою не замінювати!);
ванільний цукор;
1-2 ст. ложки просіяного борошна в/г;
олія оливкова або кукурудзяна для смаження у фритюрі;
масло для змазування рук.

Приготування неймовірно смачних солодощів.


Сир і яйця беріть хорошої якості і обов'язково свіжі. Якщо є можливість зробити сирок самостійно - відмінно. Якщо ні, беріть в магазині з будь-якою жирністю. Всі інгредієнти додаю на око приблизно на 1 пачку сиру (250-230 г) 1 яйце. Мені більше подобається знежирений сир, так як жирний розчиняється в борошні.

11


Моркву помити, почистити щіткою для посуду тією стороною мочалки, де тверда частина. Просто видаліть бруд, шкірку чистити не обов'язково, адже в ній багато вітамінів. Ножем видаліть верхівку, звідки росте бадилля, кінчик і, якщо знадобиться очі на коренеплоді. Подрібнити морквину можна будь-яким способом, наприклад, пропустити через дрібну сіточку на м'ясорубку, потерти на саму маленьку тертку. Я зробила найбільш ледачим способом - збила в блендері.

22


Далі в ту ж чашу відправила сирок і яйце.

33


Цукор ванільний кладіть якщо хочеться, а звичайний пісок по-смаку. Для мене досить 2 чайних ложок. Краще лизнути готове тісто на предмет солодкості та за необхідності додати ще або посипати зверху цукровою пудрою, ніж пересахарити.

44


Сир, яйця, цукор і моркву можна мішати ложкою, але міксер для ледачих справжня знахідка!

55


Тісто вийде ось приблизно таким. Не густим і не рідким. Ліпити що-небудь і з нього не вийде, хіба що ложкою коржі на сковороду викладати.

66


Потім додаємо борошно. Його знадобиться в кожному окремому випадку різна кількість, адже і яйця мають не однакову величину і вологість сиру не може бути постійною. Додавайте потроху і перемішуйте, поки результат вас не задовольнить.

77


Також для кульок я додала розпушувач тіста. У його складі крохмаль, сода, цукор і ще деякі компоненти. Використовувати чисту соду не рекомендую, тому що вона відмінно "з'їдає" сир і в готових сніжках він не буде відчуватися взагалі. Розпушувач - більш щадна заміна, виконує свою роль і не дає того самого солодкуватого, неприємного присмаку, який з'являється від соди.

88


Готове тісто буде прилипати до ложки і рук, так і повинно бути. Додавати занадто багато борошна не кращий вихід, кладіть як можна менше добавок, нехай переважає сир і морква.

99


Для обробки тіста є маленька хитрість - змочуйте руки в рослинному маслі.

1010


Не розтирайте його по руках, нехай буде багато. Занурте обидві руки в масло, потім чайною ложкою наберіть тісто і скачайте з них кульки.

1111


Я роблю заготовки і викладаю на тарілку, змащену маслом, щоб у процесі смаження було простіше.

1212


У невелику каструльку або казанок налити масла. У мене алюмінієва каструля-ківш місткістю близько 1 літра або менше. Кількість масла повинна бути приблизно на палець від дна. Розігрійте і тільки тоді кидайте підготовлені кульки. Масло буде пінитися, так і повинно бути. Не дозволяйте кулькам прилипнути до дна, для цього через 30 секунд після занурення в масло, кожну підштовхніть виделкою. Через 1,5 хвилини перевірте готовність нижньої частини і переверніть, щоб вся кулька зарум'янилася.

1313


Готові сирні кульки діставайте шумівкою або ложкою і викладайте на блюдо застелене серветками (паперовими рушниками), щоб жир пішов.

1414


Потім через пару хвилин посипайте цукровою пудрою (за бажанням), або їжте просто так!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок