Домашні козинаки з насіння і арахісу



Домашні козинаки з насіння і арахісу


Якщо вам подобаються східні солодощі, то з таким ласощами, як козинаки ви вже точно знайомі. Ця страва цікава, перш за все, тим, що приготувати її можна з будь-яких горіхів і насіння (соняшнику, кунжуту, гарбуза), причому в різних поєднаннях. В якості солодкого скріплюючого компонента при приготуванні козинаків використовують мед укупі з цукровим піском (пропорції їх можуть бути різні).

Так що, якщо ви ще не випробували свої сили в приготуванні настільки поширених східних солодощів, спробуйте зробити цей варіант — домашні козинаки з насіння і арахісу. Для їх приготування ви можете використовувати мед будь-якого якості (рідкий, густий, зацукрований). А якщо ви додасте ще трохи лимонної кислоти, то солодке придбає приємну кислинку. За бажанням в якості смакової добавки і додаткового аромату можете використовувати корицю або ванілін.

Інгредієнти:
100 г меду;
140 г цукрового піску;
220 г очищених насіння соняшнику;
130 г обсмаженого арахісу і очищеного від лушпиння;
2 г лимонної кислоти (по можливості бажано замінити її столовою ложкою свіжого лимонного соку);
пара столових ложок рослинного масла.

Ви можете приготувати козинаки з одних тільки насіння або горіхів або замінити щось кунжутом. На технологію приготування це ніяк не вплине.

Як приготувати домашні козинаки.


Очищені насіння висипте в сковороду на сильному вогні, постійно помішуючи, злегка обсмажте (до симпатичного золотистого відтінку).

11


Якщо ви будете використовувати сирі горіхи, то спочатку їх треба прожарити і видалити лушпиння.

Нагрійте мед і засипте в нього цукровий пісок разом з лимонною кислотою. Прокип'ятіть солодку суміш на помірному вогні хвилини чотири.

22


У сковороду до обсмаженого насіння всипте горіхи і перемішайте. Потім влийте медово-цукровий сироп і знову дуже ретельно перемішайте.

33


Силіконову форму змастіть маслом, викладіть в неї всю суміш, розрівняйте і гарненько утрамбуйте. Залиште в такому вигляді.

44


Хвилин через двадцять п'ять або тридцять перекиньте заповнену форму на промаслений пергамент і вийміть вже злегка застиглі і остиглі козинаки. Гострим ножем порізати на шматки і залиште для ґрунтовного застигання.

55


Потім перекладіть на тарілку і приступайте до насолоди смачними ласощами.

66


Приємно смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок