Домашнє згущене молоко



Домашнє згущене молоко


Цей рецепт я знайшла випадково і абсолютно щаслива, що ця знахідка трапилася у моєму житті. Раніше я пробувала робити домашнє згущене молоко, але всі спроби були абсолютно марні, а головне, забирали багато часу, т. я. стандартний рецепт приготування цих солодощів вимагає двогодинного варіння. В даному випадку, смачне згущене молоко буде готове вже через 15 хвилин. Це не тільки швидко, але і доступно, а в результаті ви отримаєте такі ласощі, з яким не зрівняється жоден аналогічний магазинний продукт.

Прості інгредієнти, швидке приготування, шикарний результат. Думаєте це неможливо? Спробуйте і переконайтеся самі, і цей рецепт стане для вас таким же улюбленим, як для мене.

Чесно зізнаюся, що з першого разу у мене не вийшла та консистенція, яка потрібна. Все тому, що згущене молоко готується швидко і легко переварити. Кожен наступний раз приготування згущеного молока виходило все краще і краще. Я спробую максимально повно описати весь процес, щоб у вас все вийшло з першого разу. У будь-якому випадку, згущене молоко або цукерки, але щось до чаю у вас обов'язково вийде.

Інгредієнти:
— молоко 200 мл (незбиране, в ідеалі домашнє);
— цукор 200 г (в ідеалі цукрова пудра);
— вершкове масло 1 ч. л.;
— ванілін на кінчику ножа.

11

 

Приготування згущеного молока.


У сковороду з високими бортиками наливаємо молоко.

22


Додаємо масло, цукор і ванілін. Ставимо на маленький вогонь. Помішуючи доводимо до кипіння.

33


Як тільки молоко закипить, робимо середній вогонь і, періодично помішуючи, стежимо за молоком. Воно повинно сильно пінитися в каструлі. Таким чином молоко буде уварюватися. Це займе близько 8-10 хвилин, не більше.

Не раджу чітко прив'язуватися до часу, це не працює, перевірено на собі. Просто будьте уважні до молока після п'яти хвилин кипіння. Маса не повинна стати густою. Як тільки вона тільки починає загусати, відразу вимикаємо вогонь. Ступінь уварювання молока можете побачити на фото.

44


Знімаємо з вогню, залишаємо остуджуватися. Буквально на очах маса буде загусати. У холодильнику згущене молоко стане ще більш густе.

55


Із зазначеної кількості інгредієнтів готового продукту в підсумку виходить близько 200 мл.

З таким згущеним молоком буде ну дуже смачно покуштувати млинців, а також її можна використовувати для всілякої випічки і для приготування крему. Всім дуже приємного чаювання.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок