Домашній мармелад



Домашній мармелад


Приготовлений власноруч мармелад - не тільки смачні, але і ще корисні ласощі. Домашній мармелад не містить ніяких шкідливих консервантів, барвників та добавок. Почали готувати цей десерт ще за часів Хрестових походів в країнах Середньої Азії, і з тих пір рецепти поширилися по всьому світу.

Зазвичай для його приготування використовуються фрукти, ягоди, рідше - молочні продукти та овочі. Відповідно, він ділиться на ягідний, фруктовий і желейний. Навчіться варити мармелад своїми руками, і ви ніколи не захочете купувати такі «ласощі» в магазині.

Найпростіше готувати мармелад з фруктів або ягід. Пов'язано це з високим вмістом речовини пектину, який сам по собі є природним загусником. Найбільша кількість пектинів знаходиться в грушах, цитрусових, абрикосах, айві, гарбузі, смородині, ну і в яблуках.

Обравши за основу вищезазначені фрукти, можна бути впевненим, що сік або пюре під час готування саме по собі, без додавання будь-яких сполучних речовин, придбає потрібну форму.

Інгредієнти:
желатин 6 ст. л.;
вода 3,75 чаш.;
цукор-пісок 6 чаш.;
барвники харчові за смаком;
ароматичні масла за смаком.

Як приготувати мармелад в домашніх умовах.


Висипаємо желатин в каструлю з 1,5 чаш. холодної води в глибоку каструлю. Залишаємо на 5 хвилин.

11


Додаємо до набухлого желатину 2,25 чаш. киплячої води і цукор. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до повільного і готуємо 25 хвилин, помішуючи.

22


Розливаємо суміш у різні ємності, в залежності від кількості кольорів та смаків, які ви хочете. Змішуємо кожну порцію 2-3 краплями барвників і апельсинового ароматичного масла. Ви можете використовувати замість фарби варення, апельсиновий сік та інші натуральні інгредієнти для мармеладок за смаком.

33


Розливаємо кожну порцію кольорових мармеладок в прямокутні пластикові контейнери або фігурні формочки, даємо охолонути і залишаємо в холодильнику мінімум на 4 години, а краще на ніч.

Витягуємо мармелад з контейнерів і вивалюємо на гірку з цукру.

44


Нарізаємо цукерки кубиками, якщо вони з прямокутного контейнера, і обвалюємо в цукрі. Викладаємо на деко з папером для випічки і залишаємо на 1-2 для при кімнатній температурі для підсихання і кристалізації.

55


Зберігаємо в контейнері або банці до трьох тижнів.

66


Приємного апетиту!

Секрети приготування домашнього мармеладу.

1. Перед тим як варити домашній мармелад необхідно придбати желатин або агар-агар, які здатні створити желейний ефект. Його додають в каструлю з готовими фруктами або ягодами.

2. Готовність ласощів можна визначити за формою мармеладної краплі. Якщо вона не розтікається, то маса готова.

Домашній мармелад (фото 2)Домашній мармелад (фото 2)


3. Перш ніж розливати страву за формами, необхідно дати йому деякий час охолонути.

4. Десерт буде мати більш привабливий вигляд, якщо його прикрасити кокосовою стружкою, кулінарною посипкою або цукровою пудрою.

5. Ще одна вигадка кулінарів - багатошаровий мармелад. Суть його полягає в заливанні декількох шарів різного кольору (виду). Причому їх кількість залежить тільки від побажань господині.

Домашній мармелад (фото 3)Домашній мармелад (фото 3)


6. Крім того, перед тим як зварити домашній мармелад, потрібно визначитися з його консистенцією. Вона визначається кількістю цукру. Чим м'якше блюдо, тим менше потрібно цукрового піску.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок