Щербет



Щербет


Ці солодощі люблять усі, проте в магазині вони зовсім не такі, як можуть вийти у Вас вдома. Звичайний традиційний щербет містить багато калорій і є дуже солодким блюдом. Він добре піде під час чаювання холодними вечорами, коли на вулиці йде сніг, або для затишної бесіди за чашкою кави. Також він відмінно підійде для походів в якості солодощі на доріжку, так як має тривалий термін придатності, тверду консистенцію.

Інгредієнти:
Цукор - 3 склянки;
Молоко коров'яче - 1 склянка;
Арахіс - 1 склянка;
Масло вершкове - 80 г.

Як приготувати домашній щербет.


3 склянки цукру висипаємо в каструльку і заливаємо склянкою молока, ставимо на повільний або середній вогонь.

1


Варимо приблизно 30 хвилин, постійно перемішуючи.

2


Обсмажимо арахіс. Викладаємо його на розпечену сковорідку і смажимо до тих пір, поки шкірка не почне відвалюватися.

3


Молоко з цукром готове, тепер приготуємо для нього барвник. На невеликій сковороді плавимо півсклянки цукру, що залишився. Виходить карамель коричневого кольору.

4


Додаємо її в молоко. Колір регулюємо самі, як Вам подобається.

5


Варимо щербет. Його готовність можна визначити досить легко - капніть трохи маси на тарілку. Якщо крапля розтеклася, то потрібно варити ще. Так пройде близько години. Тепер додаємо вершкове масло.

6


Готуємо формочку для щербету - змащуємо її маслом або кладемо пергамент і висипаємо очищені горіхи. Заливаємо уварену масу.

7


Прибираємо в холодильник до повного застигання. Ось і готово.

Популярні східні ласощі з горіхів, цукру і сушених фруктів. Це зовсім не той самий десерт з фруктів і ягід, званий «сорбе». У різних країнах назва десерту звучить неоднаково, десь «сорбетто», іноді «шарбет», а буває і «щербет». Це абсолютно різні речі, вони відрізняються по консистенції, та й на смак різні. Наш рецепт пропонує приготувати саме той щербет, який знайомий нам з дитинства також як козинаки.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок