Оладки з печінки і гречки



Оладки з печінки і гречки


Інгредієнти:
Печінка куряча (або свиняча або яловича) - 300 грам,
Крупа гречана - 100 грам,
Яйце - 3-4 штуки,
Цибуля ріпчаста - 100 грам,
Цибуля зелена - 20 грам,
Сіль - за смаком,
Перець чорний - за смаком,
Олія - для смаження.

Спосіб приготування:
Для цього рецепту використовуються вже готові гречана каша і печінка. Гречку потрібно відварити, печінку очистити від плівок, жовчних проток і видимих великих прожилок, посолити, поперчити і обсмажити до готовності в невеликій кількості рослинного масла .

Оладки з печінки і гречки



Печінка може бути абсолютно будь-якою, в даному випадку - куряча. На обсмажування йде буквально 5-7 хвилин. Печінку не можна перетримувати, від цього вона тільки стане твердою. Пропускаємо печінку і цибулю через м'ясорубку, чи блендер.

Оладки з печінки і гречки



У миску складаємо всі інгредієнти: перемелену печінку з цибулею, гречану кашу, подрібнену зелену цибулю, яйця, солимо, перчимо і добре перемішуємо.
Добре нагріваємо сковороду, вливаємо трохи олії і викладаємо столовою ложкою тісто, злегка формуючи його. Не треба робити оладки з печінки тонкими - вони будуть розвалюватися. Найоптимальніша товщина - близько півтора сантиметра.

Оладки з печінки і гречки



Смажимо оладки пару хвилин з одного боку, перевертаємо лопаткою на іншу і смажимо ще кілька хвилин. Наші оладки з печінки готові. Нічого складного, просто і досить швидко.

Оладки з печінки і гречки



Подавати з гарніром з овочів. Вони можуть бути солоні, мариновані або свіжі. Чудово з квашеною капустою або, наприклад, маринованими грибами.

Оладки з печінки і гречки



Ну і звичайно, будь-який соус на сметанній або молочній основі буде тут цілком доречний.

Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок