Сирний пиріг



Сирний пиріг


Інгредієнти:
Сир - 400 гр.,
Груша - 1 шт. (велика),
Борошно - 120 гр.,
Цукор - 100 гр.,
Масло вершкове - 90 гр.,
Ванільний цукор - 1 ст.л.,
Лимон - 1 шт.,
Жовток яєчний - 1 шт.,
Яйце - 2 шт.,
Порошкова суміш - 1 ст.л. (для ванільного пудингу або крохмаль).

Спосіб приготування:
Для тіста скласти в блендер борошно, дві столові ложки цукрового піску, 60 грамів вершкового масла і один жовток. Переробити в крихту.

Сирний пиріг



Потім додати пару столових ложок холодної води, щоб тісто легко зібралося в кулю.
Колобок з тіста загорнути обережно в харчову плівку і залишити відпочивати в холодильнику приблизно на годину.

Сирний пиріг



Охолоджене тісто тонко розкачати між двома листами пергаменту. Викласти в форму та зробити високі бортики, наколоти тісто виделкою.

Приготувати сирну начинку. Яйця розділити на білки та жовтки. Міксером спочатку збити жовтки з 60 грам цукру і трохи розтопленими тридцятьма грамами вершкового масла.

Сирний пиріг



Додати в суміш сир, ванільний цукор, крохмаль та цедру лимона і гарненько збити міксером до повної однорідності. Грушу розрізати навпіл, одну половинку очистити і порізати маленькими шматочками, добавити до сирної маси. Білки збити окремо і ввести їх в начинку лопаткою рухом знизу вгору.

Сирний пиріг



Викласти сирно-грушеву начинку на підготовлене тісто і поставити випікати в нагріту до 175 градусів духовку на сорок хвилин.

Сирний пиріг



Поки печеться пиріг, приготуємо прикраси. Другу половинку груші треба надрізати віялоподібно.
Покласти в невеликий сотейник, додати одну столову ложку цукру, кілька ложок води і додати ще і одну столову ложку лимонного соку . Протушити грушу пару хвилин і викласти на пиріг через сорок хвилин після початку випікання.

Сирний пиріг



Пекти ще 10 хвилин. Готовий пиріг остудити і прикрасити лимонною цедрою.

Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок