Сир в домашніх умовах



Сир в домашніх умовах


Інгредієнти:
1,5 л молока,
1 кг сиру,
100 г вершкового масла,
1 яйце,
1-1,5 ч. л. солі,
1 ч. л. соди.

Спосіб приготування:
Сир залити молоком і поставити на середній вогонь. Злегка помішувати.

Сир в домашніх умовах



Тримати на вогні до тих пір, поки наш сир не почне тягнутися за ложкою або братися грудкою.

Сир в домашніх умовах



Коли сир дійде до потрібної консистенції, ми перекладаємо його на друшляк або сито. Добре віджимаємо. Додаємо в нього яйце, масло, соду і сіль. І ставимо на вогонь при постійному помішуванні.

Сир в домашніх умовах



Тримаємо на плиті 5-10 хвилин, поки сир не почне нагадувати плавлений сир. Твердість та щільність домашнього сиру буде залежати від часу проведеному на вогні. Чим більше ми потримаємо, тим твердіше і щільніше буде наш сир.

Сир в домашніх умовах



Гарячу масу виливаємо в підготовлену форму.

Сир в домашніх умовах



Даємо сиру застигнути і можемо знімати пробу.

Сир в домашніх умовах



Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок