Пиріг з яблуками




Пиріг з яблуками


Інгредієнти:
Яблука - 3-4 шт.,
Цукор - 0,5 скл. (+1 столова ложка - посипати яблука),
Борошно - 3/4 склянки,
Яйця - 5 штук,
Ванільний цукор - 0,25 чайних ложки,
Кориця - 0,25 чайних ложки,
Сіль - 1 щіпка,
Вершкове масло - 1 ст. ложка (для змазування форми).

Спосіб приготування:
Білки відокремити від жовтків. Ретельно збити жовтки з цукром до однорідної пишної маси.

Пиріг з яблуками



Білки також збити з дрібкою солі до утворення "піків".

Пиріг з яблуками



Обережно з'єднати збиті білки з жовтками, поступово ввести просіяне борошно, ванільний цукор і корицю. Вимісити однорідне тісто консистенції густої сметани.

Пиріг з яблуками



Змастити форму маслом.

Пиріг з яблуками



Яблука вимити, обсушити і нарізати тонкими часточками.

Пиріг з яблуками



Викласти яблука на дно форми, посипати 1 столовою ложкою цукру і залити тістом.

Пиріг з яблуками



Випікати в достатньо розігрітій духовці близько сорока хвилин. Готовність перевіряти зубочисткою - якщо вона суха, значить наш пиріг з яблуками готовий. Злегка охолодіть його, наріжте на порційні шматочки і подавайте зі сметаною.

Пиріг з яблуками



Смачного!



Розіслати в соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Ваше ім'я:  

Напишіть "Кулінарія" без кавичок
Відповідь: