Хмиз



Хмиз


Інгредієнти:
Яйця - 2 шт.,
Сметана - 2 ст. л.,
Цукор - 1 ч. л.,
Горілка або коньяк - 1 ст. л.,
Борошно - 1,5 ст.,
Олія соняшникова - 2 ст.,
Сіль,
Цукрова пудра.

Спосіб приготування:
Збиваємо яйце з цукром і сметаною, додаємо дрібку солі, горілку або коньяк для того, щоб готовий хмиз хрустів. Можна використовувати будь-міцний алкоголь.

Хмиз



Додаємо борошно, замішуємо тісто. Воно повинно нагадувати пельменне по густоті.

Хмиз



Тісто розкачуємо на тонкі коржі розміром з долоню, товщиною близько 1 мм Коржі нарізаємо на вертикальні смужки, не розрізаючи краю. Далі ці смужки переплутуємо між собою.

Хмиз



Нагріваємо олію. Готовність олії можна перевірити кинувши в нього шматочок тіста. Коли масло готове, опускаємо в нього хмиз. Смажимо до золотистого кольору, при необхідності перевертаємо.

Хмиз



Потім хмиз кладемо в друшляк або на паперовий рушник, щоб видалити надлишки масла.

Хмиз



Готовий хмиз щедро посипаємо цукровою пудрою.

Хмиз



Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок