Смачні тефтелі



Смачні тефтелі


Інгредієнти:
0.5 кг м’ясо (свинина)
1 шт цибуля
3 зубчики часнику
за смаком зелень (петрушка, кріп)
2 ст.л. борошно
1 ст.л. сметана
1 ст.л. томатна паста
2-3 ст.л. панірувальні сухарі
50 мл рослинна олія.
Спеції за смаком: сіль, перець, коріандр.

Спосіб приготування:
З гілочок кропу і петрушки обірвати всі листочки. Стебла викинути.
Часник і цибулю очистити.
Сильно подрібнити (дуже зручно блендером) цибулю, 2 зубчики часнику, половину зелені, 1 ч.л. коріандру, сіль і перець. Повинна вийти не дуже густа паста.

Смачні тефтелі



М'ясо промити, видалити кісточки і плівки, перекрутити на м’ясорубку ДВІЧІ! А ще краще - тричі!
Змішати фарш з пастою із зелені та цибулі, додати 1 ст. л. рослинного масла і все ретельно перемішати. Далі, щоб тефтелі при готуванні не розвалилися, треба додати трохи хліба. Зазвичай додають батон, вимочений в молоці або воді. Але краще додати 1-1.5 ст.л. звичайних панірувальних сухарів. Ще раз все ретельно вимішати.

Смачні тефтелі



Зазвичай якість замішування фаршу визначється просто - фарш не липне до рук, і його можна зібрати в кулю, яка практично не маже посуд.
Періодично змочуючи руки холодною водою, скачати кульки-тефтелі. Вага тефтельок 40 грам. З 500 грам фаршу виходить 13-14 тефтельок.

Смачні тефтелі



Налити на сковороду олію і поставити на вогонь. Поки сковорідка нагрівається, обваляти тефтелі в борошні, і викласти їх на обробну дошку.
Далі важливий момент, обсмажити тефтелі до появи рум'яної скоринки. Робити це краще на великому вогні, постійно перевертаючи їх. Процес обжарювання важливий, оскільки визначає, чи будуть тефтелі тефтельками, або безформним фаршем в соусі.

Смачні тефтелі



Після обжарювання зменшити вогонь до середнього, або навіть нижче середнього. Далі тефтелі можна не перевертати, а просто перемішати їх як картоплю при смаженні.
Додати часник (залишилася 1 часточка), натертий на дрібну терку. Трохи посолити і додати дрібно нарізану зелень, яка залишилася.

Смачні тефтелі



Помішуючи підсмажити 2-3 хвилини, далі додати 1 ст. л. сметани, 1 ст. л. томатної пасти, або пів склянки томатного соку.
Все перемішати і додати окропу з чайника, щоб соус, в якому тушкуються тефтелі, був по консистенції як магазинний кефір.

Смачні тефтелі



Тушкувати тефтелі під кришкою 15-20 хвилин, періодично помішуючи. За час готування соус повинен трохи загуснути. В принципі можна зняти кришку і, збільшивши вогонь під сковорідкою, випарувати зайву вологу.

Смачні тефтелі



Подавати тефтелі краще в окремому посуді, з соусом, в якому вони готувалися. Можна також викласти їх на гарнір і полити соусом.
Як гарнір чудово підходить картопля, рис, гречка.
Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок