Картопляна запіканка з фаршем




Картопляна запіканка з фаршем


Інгредієнти:
Картоплі 1000 г,
Яловичий фарш 500 г,
Цибуля ріпчаста (100г) 1 шт,
Рослинна олія 30 мл,
Перець чорний мелений ½ ч.л,
Сметана 100 г,
Морська сіль 1.5 ч.л.
Вершки 20-22% 300 мл.

Спосіб приготування:
У цього рецепту, мабуть, є тільки один мінус - він зовсім не дієтичний. Але, як у багатьох подібних рецептів, в іншому суцільні плюси.

Наріжте кубиками цибулю і обсмажте її на рослинній олії до напівпрозорості.

Картопляна запіканка з фаршем



Додайте до цибулі фарш та продовжуйте обсмажувати, помішуючи,до готовності на середньому вогні. Якщо фарш повністю втратить рожевий відтінок - він готовий. Посоліть і поперчіть.

Картопляна запіканка з фаршем



Картоплю очистіть, помийте і наріжте пластинками як можна тонше.

Картопляна запіканка з фаршем



Форму змастіть рослинним маслом і викладіть третю частину картоплі.

Картопляна запіканка з фаршем



Посоліть, поперчіть та полийте третиною вершків.

Картопляна запіканка з фаршем



Зверху викласти половину підсмаженого фаршу і розрівняти. Потім зверху покрити шаром картоплі та вершків, викласти знову фарш, що залишився, і все це накрити картопляним шаром.

Картопляна запіканка з фаршем



Змішати вершки, що залишилися зі сметаною, присоливши і поперчивши, до однорідності та покрити зверху.

Картопляна запіканка з фаршем



Запікайте в духовці при 170 градусів близько години. Перевіряйте готовність, проштрикнув запіканку. Картопля повинна бути м'якою. Коли верх занадто сильно зарум'яниться, прикрийте його фольгою. Така запіканка смачна у теплом і гарячому вигляді, але легко ріжеться, якщо дати їй трохи охолонути після запікання.

Картопляна запіканка з фаршем



Смачного!



Розіслати в соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Ваше ім'я:  

Напишіть "Кулінарія" без кавичок
Відповідь: