Рулет з вишнею та маком



Рулет з вишнею та маком


Інгредієнти:
Тісто:
Молоко 250г
Борошно пшеничне 500 г
Масло вершкове 100 г
Яйця курячі 2 шт.
Цукор ванільний 10 г
Сіль 1 ч. л.
Цукор 5 ст. л.
Сухі дріжджі 10 г

Начинка:
Яйця курячі 1 шт.
Вишня заморожена 200 г
Мак 100 г
Крохмаль картопляний 1 ст. л.

Спосіб приготування:
Для приготування тіста для рулету знадобляться: молоко, яйця, сухі дріжджі, цукор, ванільний цукор, сіль, масло вершкове і борошно.

Рулет з вишнею та маком



Для начинки потрібні вишня і мак. Вишня може бути свіжа або заморожена, головне - без кісточок.

Рулет з вишнею та маком



В тепле молоко насипаємо сухі дріжджі і кілька столових ложок цукру. Залишаємо на 10 хвилин.

Рулет з вишнею та маком



Коли дріжджі майже розчинилися в молоці, кладемо цукор і сіль.

Збиваємо злегка 2 яйця. З'єднуємо з молоком, дріжджами і цукром.

В окремий посуд просіваємо борошно. Це необхідно для того, щоб борошно збагатити киснем і очистити від зайвих домішок.

Рулет з вишнею та маком



В борошно поступово виливаємо рідку суміш. Потім невеликими порціями вводимо м'яке вершкове масло. Наприкінці кладемо ванільний цукор. Замішуємо м'яке, еластичне тісто. Що стосується кількості борошна, то її може бути більше або менше. Все залежить від якості самої борошна. Сильно «забивати» борошном тісто не треба. В процесі обробки все одно борошно піпсипаєтся. Покласти тісто в каструлю або миску, прикрити чистим рушником і ставимо в тепле місце на 1-1,5 години.

Рулет з вишнею та маком



Тісто піднялося і збільшилося в розмірі в 2 рази. Тепер воно готове до оброблення.

Рулет з вишнею та маком



З інгредієнтів, зазначених у рецепті виходить 2 рулета. Тісто ділимо приблизно на 4 частини. Злегка посипаємо стіл борошном і розкочуємо одну частину.

Рулет з вишнею та маком



Розкачаний пласт тіста посипаємо крохмалем і викладаємо на нього вишню. Крохмаль вбере вишневий сік і він не буде витікати з рулету при випічці.

Рулет з вишнею та маком



Звертаємо рулет з вишнею.

Розкочуємо ще одну частину тіста і викладаємо макову начинку. Мак попередньо потрібно залити невеликою кількістю води і варити 10 хвилин. Потім воду злити, додати цукор за смаком і розтовкти в ступці. Якщо ступки немає, то цілком підійде звичайний кофемолка. Наше завдання - розтерти мак з цукром.

Рулет з вишнею та маком



Звертаємо рулет з маком. Виходять 2 ось таких рулета.

Рулет з вишнею та маком



Перепетіть ці рулети в таку косу.

Рулет з вишнею та маком



Форму для випічки змащуємо маслом і викладаємо рулет. Даємо постояти 20-25 хвилин при кімнатній температурі, щоб він трохи піднявся.

Рулет з вишнею та маком



Змащуємо жовтком і ставимо в розігріту до 175-180 °C духовку на 40 хвилин. Час випічки залежить від духовки.

Рулет з вишнею та маком



Рулет готовий. Смачного!

  Джерело:

http://webspoon.ru/receipt/rulet-s-vishnejj-i-makom




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок