Плетений вишневий пиріг




Плетений вишневий пиріг


Інгредієнти:
Для дріжджового тіста холодного приготування:
Борошно пшеничне 5 ст.
Масло вершкове 200 г
Сухі дріжджі 11 г
Цукор 0.5 ст.
Сіль 0,5 ч. л.
Яйця курячі 2 шт.
Молоко 1 ст.

Для начинки:
Мелена кориця 1 ст. л.
Сироп ягідний 100 мл
Крохмаль картопляний 1.5 ст. л.
Цукор 0.5 ст.
Вишня заморожена 500 г.

Для змазування пирога:
Яйця курячі 1 шт.
Олія оливкова 0.5 ст. л.

Спосіб приготування:
Для приготування пирога нам потрібно підготовлене дріжджове тісто холодним способом, вишня без кісточок (свіжа або заморожена), ягідний сироп (можна з варення), цукор і крохмаль.

Плетений вишневий пиріг



Розморожені або свіжі вишні засипаємо цукром та крохмалем, перемішуємо й залишаємо на столі. Крохмаль при випічці збереже вишні соковитими, але не дасть соку виходити за межі тіста.

Плетений вишневий пиріг



Відігріте протягом півгодини тісто ділимо на 8 частин. Для одного пирога беремо 4 частини. Одну частину розгортаємо в млинець і з допомогою тарілки вирізаємо рівне коло. Розмір тарілки - не більше 20 сантиметрів, так як при формуванні пирога діаметр збільшиться вдвічі і є ризик, що не поміститься на деко.

Плетений вишневий пиріг



Перекладаємо коло на деко, застелене папером для випічки, змащуємо ягідним сиропом і посипаємо корицею, змішаною з цукром.

Плетений вишневий пиріг



Повторюємо те ж саме ще з 3 частинами тіста, складаючи їх стопкою. Обрізки скатуємо в колобок, ділимо навпіл, одну половину розкочуємо в ще одне коло і накриваємо 3 попередніх. Прорізаємо шари наскрізь, ділячи коло на 8 частин, але не доходячи до краю 1 сантиметр. В отриманих трикутниках робимо прорізи, не доходячи до кута і основи трикутників.

Плетений вишневий пиріг



Беремо трикутник на вершину та пропускаємо петлею один або два рази в проріз посередині, заплетений у трикутник відгинаємо у зовнішню сторону. Так повторюємо, поки не заплетем всі трикутники.

Плетений вишневий пиріг



Частину з обрізків розкочуємо і вкладаємо в середину, формуючи невеликі бортики. Прищипувати тісто не обов'язково, воно з'єднається при випічці. Центральне коло змащуємо оливковою олією, щоб вишні не зробили тісто мокрим.

Плетений вишневий пиріг



З вишень зливаємо сік (якщо це зробити заздалегідь, сік можна використовувати для приготування сиропу для змащення кіл), вишні викладаємо в центр пирога і ще раз присипаємо невеликою кількістю цукру і крохмалю. Плетені края пирога змащуємо яйцем і ставимо пиріг випікатися при 180 °C.

Плетений вишневий пиріг



Поки один пиріг випікається, можна підготувати другий з залишків тіста. Хвилин через 15 загляньте в духовку і перевірте готовність дерев'яною шпажкою. Більше 20 хвилин пиріг не готується. Ось такий красень виходить! Вишневу серединку перед подачею можна припорошити цукровою пудрою.

Плетений вишневий пиріг



Смачного!

  Джерело:  http://webspoon.ru/receipt/pletenyjj-vishnevyjj-pirog



Розіслати в соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Ваше ім'я:  

Напишіть "Кулінарія" без кавичок
Відповідь: