Картопляна закуска



Картопляна закуска


Інгредієнти:
Картопля 3 шт.
Яйця перепелині 6 шт.
Сир твердий 50 г
Масло вершкове 20 г
Свіжий кріп пучок
Перець чорний мелений 0,5 ч. л.
Паприка солодка мелена 0,5 ч. л.
Орегано сухий 0,5 ч. л.

Спосіб приготування:
Для картопляної закуски нам знадобиться: 3 середніх картоплі, 6 перепелиних яєць, 50 г твердого сиру, трохи вершкового масла, сіль, перець, орегано, паприка і кілька гілочок кропу.

Картоплю відварюємо в шкірці в злегка підсоленій воді близько 20 хвилин. У цей час на дрібній тертці сир натерти й нарізати кріп.

Картопляна закуска



Картоплю дістаємо, охолоджуємо, чистимо й ріжемо на половинки. У кожної половинки зрізуємо шматочок денця, щоб «човник» міг стояти. Викладаємо «човники» на застелене фольгою деко.

У кожній половинці картоплі робимо чайною ложкою поглиблення, посипаємо її частиною спецій і сіллю. Усі картопляні надлишки відкладаємо - вони нам ще знадобляться.

Картопляна закуска



У поглиблення в картоплі вбиваємо перепелине яйце, посипаємо сіллю й спеціями, тертим сиром і кропом. Для човників використовуйте приблизно 3/4 від загальної кількості сиру і кропу, також бажано залишити частину спецій.

Картопляна закуска



Човники ставимо в духовку, нагріту до 180 градусів, на 15-20 хвилин.

Картопляна закуска



Поки човники готуються, змішуємо залишки сиру, кропу, спецій і тремо на дрібній тертці залишки картоплі.

Змішуємо терту картоплю з сиром і зеленню та ліпимо з отриманої суміші кульки.

Картопляна закуска



В сковорідці розігріваємо вершкове масло і обсмажуємо кульки з усіх боків до рум’яної скориночки. Подаємо кульки і човники разом.

Смачного!

 

Джерело:

http://webspoon.ru/receipt/kartofelnaya-zakuska




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок