Французький яблучний пиріг



Французький яблучний пиріг


Інгредієнти:
Тісто:
Борошно пшеничне 200 г
Масло вершкове 100 г
Цукру 40 г
Яйця курячі 2 шт.
Ванілін 10 г

Начинка:
Яблуко 4 шт.
Масло вершкове 50 г
Цукор 100 г
Лимон 1 шт.

Спосіб приготування:
Щоб приготувати французький яблучний пиріг необхідно взяти вершкове масло, яблука, лимон, борошно, цукор, яйця і ванілін.

Спочатку займемося тістом. Просіваємо борошно у велику миску.

Французький яблучний пиріг



Натерти на крупній тертці вершкове масло, перемішуємо борошно і масло, акуратно, особливо не тріть пальцями, щоб масло не тануло.

Французький яблучний пиріг



Додаємо цукор, знову добре, але акуратно перемішуємо руками, повинна вийти масляна крихта.

Французький яблучний пиріг



Відокремити білки від жовтків. Додаємо жовтки і ванілін.

Французький яблучний пиріг



І швидкими рухами скатуємо тісто в кулю. Загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.

Французький яблучний пиріг



А поки займемося начинкою. Чистимо яблука від шкірки і видалимо серцевину. Нарізати шматочками яблука, збризкуємо лимонним соком, щоб яблука не потемніли.

Французький яблучний пиріг



Дістаємо тісто, розгортаємо його товщиною 5 см більше діаметра форми.

Перекладаємо тісто у форму. І пальцями притискаємо акуратно до форми.

Французький яблучний пиріг



Щоб прибрати зайве тісто з країв, проводимо качалкою по краю форми. Так край буде рівний і красивий.

Красиво викладаємо яблука у форму.

Французький яблучний пиріг



Поливаємо розтопленим вершковим маслом і потім посипаємо цукром. Для любителів кориці, можна змішати половину чайної ложки меленої кориці з цукром.

Французький яблучний пиріг



Ставимо пиріг в розігріту до 200 °C духовку на 30 хвилин або поки пиріг і яблука не підрум ’ яняться.

Французький яблучний пиріг



Смачного!

 

Джерело:

http://webspoon.ru/receipt/francuzskijj-yablochnyjj-pirog




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок