Хмиз квіточки



Хмиз квіточки


Інгредієнти:
Яйця курячі 3 шт
Цукор 1 ст. л.
Олія соняшникова рафінована 400 мл
Цукрова пудра 100 г
Сіль 1 щіпка
Ванілін 1 щіпка
Борошно пшеничне 400 г
Молоко 125 мл
Сметана 1 ст. л.

Спосіб приготування:
Для приготування хмизу потрібно взяти пшеничне борошно вищого сорту, молоко, сметану, тільки сирі яєчні жовтки, цукор, цукрову пудру, олію, ванілін і сіль.

Яєчні жовтки ретельно розтерти з цукром.

Хмиз квіточки



В яєчну масу влити молоко, додати сметану і сіль.
Суміш розтерти і злегка збити до однорідності.

Хмиз квіточки



У масу всипати борошно.

Хмиз квіточки



Замісити круте тісто.

Хмиз квіточки



Тісто розкачати тонким шаром і за допомогою склянки й чарки вирізати з нього кружечки різного діаметру.

Хмиз квіточки



Заготовки надрізати по колу, не доходячи до центру.
Накласти меншу заготовку на велику, сполучаючи центри, і натиснути в центрі пальцем так, щоб заготовки склеїлися.

Хмиз квіточки



Можна в центрі велику заготовку злегка змастити жовтком.
Вироби відразу ж смажити у великій кількості розігрітого рослинного масла (фритюрі), повертаючи шумівкою для отримання рівномірного кольору.

Хмиз квіточки



Готовий хворост викласти на паперовий рушник для відділення зайвого жиру.

Хмиз квіточки



При подачі рясно посипати хмиз сумішшю з цукрової пудри і ваніліну.

Хмиз квіточки



Смачного!

 

Джерело:

http://webspoon.ru/receipt/khvorost-cvetochki




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок