Хворост картопляний



Хворост картопляний


Інгредієнти:
Картопля 6 шт.
Борошно пшеничне 3 ст.л.
Олія соняшникова рафінована 500 мл
Яйця курячі 1 шт.
Сіль 2 ч. л.

Спосіб приготування:
Для приготування хворосту потрібно взяти картоплю, борошно, яйце, рослинне масло (для фритюру) і сіль.

Картоплю очистити, залити гарячою підсоленою водою і відварити до готовності.

З готової картоплі злити відвар, обсушити його при відкритій кришці, охолодити і пропустити через дрібну решітку м'ясорубки.

Хворост картопляний



Відокремити жовток від білка.

Білок збити в міцну піну.

Хворост картопляний



У картопляну масу покласти яєчний жовток, збитий білок, борошно та сіль.

Хворост картопляний



Тісто ретельно вимісити.

Хворост картопляний



Тісто викласти на дошку, посипану борошном, розкачати в пласт товщиною 3-4 мм і нарізати смужками (або ромбиками) шириною 3 см і завдовжки 15 см.

Хворост картопляний



Посередині кожної смужки зробити надріз в довжину і протягнути в нього один кінець смужки.

Хворост картопляний



Вироби відразу ж опускати в гарячий фритюр і смажити до золотистого кольору з двох сторін. Готовий хворост вийняти шумівкою в друшляк для стікання жиру.

Хворост картопляний



Подати з молоком.Смачного!

  Джерело:

http://webspoon.ru/receipt/khvorost-kartofelnyjj




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок